Descoberta i conquesta catalana d'Amèrica

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de llibreDescoberta i conquesta catalana d'Amèrica
Tipusobra literària Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
AutorEnric Guillot
LlenguaCatalà (Enric Guillot)
Anglès (Adriana Acevedo)
PublicacióCatalunya, 2012
EditorLibrooks - INH
FormatPaper (Tapa dura)
Dades i xifres
Gènerellibre d'assaig
Nombre de pàgines240 (24 x 34 cm)
Altres
ISBN978-84-938910-3-9

El llibre Descoberta i conquesta catalana d'Amèrica és un assaig en què, seguint el lema del títol, l'autor (Enric Guillot) exposa amb metodes pseudohistòrics algunes de les proves documentals que ha trobat de la presència dels catalans en les gestes de la descoberta d'Amèrica.[1][2][3]

És una edició trilingüe (català, castellà i anglès) i en gran format il·lustrat a tot color, i permet veure d'una forma clara i concisa gran part de la iconografia i cartografia en què es basa l'autor. Conté 54 mapes, portolans i gravats (s. XV-XVIII) de museus de tot el món, així com diversos mapes històrics per a poder situar-los en el seu context.

El llibre revisa les teories tradicionals que plantegen l'origen català de Cristòfor Colom (teoria de Luis de Ulloa i Cisneros), com també d'altres conqueridors, i la major o menor contribució catalana a la magna empresa de la colonització d'Amèrica. La gran novetat d'aquest llibre és que la investigació s'ha fet íntegrament emprant internet com a eina de recerca, i sense cap formació o coneixement.[4] Així ho explica l'autor en el pròleg: "...navegant per la xarxa, vaig trobar un mapa antic amb una senyera catalana sobre el continent americà. El mapa anava acompanyat del següent text explicatiu: Mapa de l'Atlàntic nord, cartografia portuguesa del segle xvi...".

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Isabel-Clara Simó. ULL DE PEIX: Amèrica, catalana. El punt-avui, 10 d'abril de 2012 [Consulta: 8 maig 2012]. 
  2. «Un robatori històric». el Punt Avui, 17-04-2012.
  3. TV3. Presentació Descoberta i conquesta catalana d'Amèrica. TV3.cat, 10 d'abril de 2012-tall del minut-24:11 [Consulta: 11 abril 2012].  Arxivat 2012-06-21 a Wayback Machine.
  4. Vilaweb. Descoberta i conquesta d'Amèrica. Vilaweb.cat, 15 d'abril de 2012 [Consulta: 16 abril 2012]. 
Viquinotícies conté notícies i pàgines d'actualitat relacionades: Descoberta i conquesta d'Amèrica.