Dia de l'Arbre

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentDia de l'Arbre
Imatge
Tipusdia
esdeveniment anual Modifica el valor a Wikidata
Data21 de març a Espanya. La data és variable per països vinculat a la idoneïtat climàtica per plantar arbres.
Àmbitmundial Modifica el valor a Wikidata

El Dia de l'arbre és una celebració declarada per protegir les superfícies arbrades, com a recordatori que tots els arbres del món donen aire per respirar i el purifiquen.

Se celebra el 21 de març, és a dir, el primer dia de primavera al hemisferi nord i el primer dia de tardor al hemisferi sud. A la Xina, el dia de l'arbre se celebra el 12 de març i a les escoles es fan campanyes perquè els estudiants plantin arbres aquest dia.

Com en molts països el Dia de l'arbre s'utilitza per plantar arbres i atès que aquesta data no és sempre propícia perquè els arbres arrelin, de vegades es trien altres dates més properes a l'hivern.

Història[modifica]

Hi ha nombrosos precedents de celebracions de dia o festa de l'arbre. A Catalunya, la més notable és la Festa de l'Arbre organitzada a partir del 1899 per la Societat d'Amics de la Festa de l'Arbre.[1]

El Dia Mundial de l'Arbre, també anomenat Dia Forestal Mundial, va ser inicialment una recomanació del Congrés Forestal Mundial que es va celebrar a Roma el 1969. Aquesta recomanació va ser acceptada per l'Organització de Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO) en 1971. Per tots aquest dia és molt important perquè és el nostre món on hi ha molts arbres avui en dia gràcies a la col·laboració dels ciutadans i ciutadanes perquè aquest món sigui sempre verd.

Referències[modifica]

  1. Boada, Martí. Boscos de Catalunya. Brau, 2003. ISBN 84-95946-20-3. 

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Dia de l'Arbre