Dia de les Nacions Unides

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Dia de les Nacions Unides
{{{holiday_name}}}
Dia de les Nacions Unides
Seguida per Tot el món
Data 24 d'octubre
Celebracions Constitució de les nacions unides el 24-10-1945

El Dia de les Nacions Unides se celebra des 1948, marca l'aniversari de l'entrada en vigor el 1945 de la Carta de les Nacions Unides. Amb la ratificació d'aquest document fundacional de la majoria dels seus signataris, inclosos els cinc membres permanents del Consell de Seguretat, les Nacions Unides va entrar oficialment en vigor.

El 24 d'octubre s'ha celebrat com a Dia de les Nacions Unides des de 1948. El 1971, l'Assemblea General de Nacions Unides recomana que el dia s'observi pels Estats membres com un dia festiu.

Celebració[modifica | modifica el codi]

Normalment les celebracions arreu del món inclouen reunions, deliberacions i exposicions sobre els objectius i els èxits de l'organització. el 1971, l'assemblea general va recomanar que tots els estats membres celebressin aquest dia com a festa oficial (XXVI).

Des de 1948, se celebra l'aniversari de l'entrada en vigor de la Carta de les Nacions Unides, el 24 d'octubre de 1945, com a Dia de les Nacions Unides. El 1971, l'Assemblea General va recomanar que tots els estats membres celebressin aquest dia com firat oficial. [1]

« El Dia de l'ONU marca l'aniversari de l'entrada en vigor el 1945 de la Carta de les Nacions Unides. Amb la ratificació d'aquest document fundacional de la majoria dels seus signataris, inclosos els cinc membres permanents del Consell de Seguretat, les Nacions Unides va entrar oficialment en vigor.
El 24 d'octubre s'ha celebrat com a Dia de les Nacions Unides des de 1948 . El 1971, l'Assemblea General de Nacions Unides recomana que el dia s'observi pels Estats membres com un dia festiu.
»

El nom de "Nacions Unides", encunyat pel president dels Estats Units Franklin D. Roosevelt, es va utilitzar per primera vegada l'1 de gener de 1942, en plena Segona Guerra Mundial, quan representants de 26 nacions van aprovar la "Declaració de les Nacions Unides», en virtut de la qual els seus respectius governs es comprometien a seguir lluitant junts contra les Potències de l'Eje.a és important វ

Temes del Dia de les Nacions Unides[modifica | modifica el codi]

Vegeu també[modifica | modifica el codi]

Referències[modifica | modifica el codi]

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]


Precedit per:
'
{{{títol}}}
Succeït per:
'