Diamants per a l'eternitat

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Diamonds Are Forever)
Infotaula de pel·lículaDiamants per a l'eternitat
Diamonds Are Forever Modifica el valor a Wikidata
Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióGuy Hamilton
Protagonistes
Director artísticKen Adams
ProduccióAlbert R. Broccoli i Harry Saltzman
Dissenyador de produccióKen Adam Modifica el valor a Wikidata
GuióRichard Maibaum i Tom Mankiewicz, a partir de la novel·la homònima d'Ian Fleming
MúsicaJohn Barry, cançó interpretada per Shirley Bassey
Dissenyador de soGordon K. McCallum, John W. Mitchell i Al Overton
FotografiaTed Moore
MuntatgeBert Bates Modifica el valor a Wikidata
ProductoraEON Productions
DistribuïdorInterCom i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena1971
Durada115 min.
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
RodatgeAmsterdam, Los Angeles, Califòrnia, Alemanya, Chicago, àrea metropolitana de Las Vegas, Riviera, Londres i Estudis Pinewood Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Format2.35:1 Modifica el valor a Wikidata
Pressupost7.200.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Recaptació115.999.985 $ (mundial)
43.819.547 $ (Estats Units d'Amèrica) Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enDiamonds Are Forever (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Gènereespionatge
Qualificació MPAAPG Modifica el valor a Wikidata
Tematerrorisme Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióLondres, Sud-àfrica i Los Angeles Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions

IMDB: tt0066995 Filmaffinity: 809946 Allocine: 33411 Rottentomatoes: m/diamonds_are_forever Letterboxd: diamonds-are-forever Mojo: diamondsareforever Allmovie: v13610 TCM: 24281 Metacritic: movie/diamonds-are-forever TV.com: movies/diamonds-are-forever AFI: 54044 TMDB.org: 681 Modifica el valor a Wikidata

Sèrie: James Bond
Sèrie: Sère de James Bond produïda per EON Modifica el valor a Wikidata

Diamants per a l'eternitat (títol original en anglès: Diamonds Are Forever)[1] és una pel·lícula britànica de la saga James Bond, dirigida per Guy Hamilton i estrenada el 1971. Aquesta pel·lícula ha estat doblada al català.

Argument[modifica]

Sean Connery torna a interpretar l'elegant agent britànic 007. L'enginyós estil d'aquesta pel·lícula establirà les bases per a molts dels següents episodis interpretats per Roger Moore. James Bond, agent secret de la Gran Bretanya, investiga sobre la desaparició de diamants a Sud-àfrica. Tot fa creure que s'intenten emmagatzemar importants estocs. La seva investigació el portarà des dels Països Baixos fins als Estats Units, a enfrontar-se una vegada més al seu mortal enemic, Ernst Blofeld, que ha construït un generador làser gegant que es troba en òrbita al voltant de la terra, que usa diamants per intensificar la seva energia aconseguint que els caps nuclears, els coets i els submarins s'autodetonin espontàniament. La intenció de Blofeld és vendre en subhasta el seu nou invent, deixant el món a les mans del millor postor. Bond arribarà just a temps per llançar per terra els plans de Blofeld tornant-li una vegada més la pau al món.[2]

Repartiment[modifica]

Llocs de l'acció[modifica]

Llocs de rodatge[modifica]

Al voltant de la pel·lícula[modifica]

Rover lunar
  • Aquesta pel·lícula és l'última aparició de Sean Connery en el paper de James Bond a EON Productions. Va tornar tanmateix el 1983 en Never Say Never Again, produït per una altra societat.
  • Charles Gray, que interpreta el paper de Blofeld (l'enemic jurat de Bond) ja havia aparegut en Només es viu dues vegades on interpretava el paper de Dikko Henderson, un agent d'enllaç dels serveis secrets britànics.
  • Els malnoms de les dues dolentes (en versió original), Bambi i Thumper, estan trets de la versió original de la pel·lícula de Walt Disney, Bambi (1942)
  • La fugida de Bond en els decorats de la superfície lunar fan referència a la teoria de la conspiració, segons la qual els vertaders allunatges eren ficticis.
  • Com el descriu Broccoli en When the snow melts, una de les intrigues més grans de la pel·lícula li va ser inspirada per un somni. Broccoli va somiar que retia visita a Howard Hughes i descobria que era reemplaçat per un impostor. Els guionistes Richard Maibaum i Tom Mankiewicz es van apoderar de la idea per al guió.
  • Diverses actrius van ser considerades pel paper de Tiffany Case, entre les quals Raquel Welch, Jane Fonda o Faye Dunaway. Quan un amic de Broccoli va suggerir Jill St John per a un petit paper, el realitzador Guy Hamilton la va trobar ideal pel de Tiffany.
  • El Rover lunar que utilitza Bond en el moment de la seva evasió del cau de Whyte al desert, va ser trobat abandonat, vint anys més tard, pel James Bond Fan Club.
  • Fet sense precedents: a Diamants per a l'eternitat , Bond és monògam. Abondance Delaqueue arriba a l'habitació de 007 a Las Vegas abans de ser defenestrada pels gàngsters. Només Tiffany Case comparteix el llit de Bond
  • Bond és separat del seu Aston Martin en aquesta pel·lícula, però la fàbrica Aston de Newport Pagnell, no obstant això, hi apareix: fa d'oficina del laboratori de Q.
  • El llegendari Sammy Davis Junior, membre de la famosa banda de Sinatra, havia de fer una aparició a Diamants per a l'eternitat, però l'escena en la qual juga a la ruleta va ser finalment tallada al muntatge.

Premis i nominacions[modifica]

Premis[modifica]

Nominacions[modifica]

  • Oscar al millor so per Gordon K. McCallum, John W. Mitchell i Al Overton.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Diamants per a l'eternitat