Dick Bruna

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaDick Bruna

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(nl) Hendrikus Magdalenus Bruna Modifica el valor a Wikidata
23 agost 1927 Modifica el valor a Wikidata
Utrecht (Països Baixos) Modifica el valor a Wikidata
Mort16 febrer 2017 Modifica el valor a Wikidata (89 anys)
Utrecht (Països Baixos) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióRijksakademie van beeldende kunsten Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballLiteratura infantil i juvenil Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióescriptor, escriptor de literatura infantil, il·lustrador, dissenyador gràfic, dissenyador de segells Modifica el valor a Wikidata
Activitat1952 Modifica el valor a Wikidata –  2014 Modifica el valor a Wikidata
GènereLiteratura infantil Modifica el valor a Wikidata
Influències
Obra
Obres destacables
Família
PareAlbert Willem Bruna (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Premis
Signatura
Modifica el valor a Wikidata

Lloc webnijntje.nl Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm3390656 Musicbrainz: fb10c68d-ffa6-421d-ac99-62f5a59f704f Discogs: 842060 Goodreads author: 142779 Modifica el valor a Wikidata

Dick Bruna (Utrecht, 23 d'agost de 1927 - 16 de febrer de 2017) fou un escriptor, artista, dissenyador gràfic i dibuixant d'historietes neerlandès.

És famós pels seus contes il·lustrats infantils. La seva creació més coneguda és Miffy, una conilleta dibuixada amb un estil simplista de molt pocs traços i la menor quantitat possible de colors.

A més d'altres llibres infantils d'estil similar (els quals va escriure i il·lustrar), Dick Bruna va il·lustrar diverses cobertes de llibres d'autors reconeguts. Els seus dissenys de caràtules per Maigret, de Georges Simenon són especialment famosos.

Biografia[modifica]

Dick Bruna és fill d'un dels majors editors d'Holanda. L'empresa familiar tenia molt d'èxit, principalment, pel fet que posseïen una llibreria pràcticament en cada estació de tren.

El seu pare va voler que es convertís en editor també, però no l'atreien molt els negocis i no s'hi volia dedicar. En canvi, el seu germà va seguir els passos del seu pare fent-se càrrec del negoci familiar.

Amb els anys va anar treballant en el disseny de, pràcticament, diversos milers de llibres publicats per l'empresa. També es va encarregar de la traducció de diversos llibres al neerlandès.

Influències[modifica]

Va començar a dibuixar de molt jove i va anar adquirint influència d'altres artistes. Un dels seus primers treballs va dibuixar caràtules per al diari del seu col·legi a l'estil de Walt Disney.

La seva major influència va ser, possiblement, Henri Matisse. Els primers treballs d'en Dick Bruna estaven basats en collages del pintor francès.

Es diu que Dick Bruna i Pablo Picasso admiraven els seus treballs mútuament.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Dick Bruna