Discussió:Alcoià

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Municipis que no són de l'Alcoià[modifica]

Biar, Beneixama, Camp de Mirra, Banyeres i no sé si alguna més pertanyen a l'Alt Vinalopó, a més es troben al curs alt d'aquest riu, a la vall del Vinalopó. HINZEL

Fes totes les correccions que creguis pertinents, no has de demanar permís a ningú. Llull 20:54 28 ago, 2004 (UTC)

He llevat tots els pobles que no són de l'Alcoià excepte Banyeres de Mariola que si ho és segons la comarcalització oficial de la Generalitat Valenciana.

"Menetxador" és correcte? No hauria ser "Menejador" o "Manejador"?

Típicament les dues sub-comarques que formen l'alcoià són la Foia de Castalla i els Valls d'Alcoi. He vist que recentment algú ha substituir Valls d'Alcoi per Serrania d'Alcoi. Té això algun significat històric? Quina és la veu correcta? Makinal.

Si mires l'article de Comarcalització del País Valencià voràs que hi apareix la Serrania d'Alcoi al mapa de comarques antigues d'Emili Beüt. Ara bé, potser que les Valls d'Alcoi són la zona oriental d'aquella antiga comarca, i les de la part occidental se'n digueren d'una altra manera, no ho sé. --Joanot 17:23 30 set, 2004 (UTC)

Me llegit l'article de Comarcalització del País Valencià i he vist que Emili Beüt va anomenar "Serrania d'Alcoi" al que ara és la comarca del Comtat i part de la comarca de l'Alcoià. La part de la comarca de l'Alcoià que està abarcant és el que hom coneix com els "Valls d'Alcoi". Sóc de la zona i puc assegurar que mentre que "Serrania d'Alcoi" és un topònim que no havia sentit mai, "Valls d'Alcoi" sí, i bastant a sovint.

Per tant, a banda de ser un topònim més usat, crec que hauriem de ficar "Valls d'Alcoi" com a subcomarca de l'Alcoià. En qualsevol dels casos, la "Serrania d'Alcoi" no seria una subcomarca de l'Alcoià, sinó la veïna comarca del Comtat més els "Valls d'Alcoi". Makinal.

Em sembla bé, ho podem deixar com tu dius. Però, perdona que siga pesat, jeje, deixa'm fer-te una matització. A la Serrania d'Alcoi no hi formà part el Comtat, sinò els municipis catalanoparlants de l'Alt Vinalopò. Açò és, Biar, la Canyada, Beneixama, i el Camp de Mirra, que no sé quin nom tindrà aquesta zona, si ho té. Per açò et dic que em sembla bé el nom de Valls d'Alcoi, ja que ho especifiquem molt més. --Joanot 21:12 30 set, 2004 (UTC)

Discutir---en el sentit anglès de discuss---és sa! Tant per Vikipèdia com per nosaltres mateixos. No ens hem de disculpar per discutir massa. Bé, jo ficaria algo així:
Està composta per la sub-comarca de les Valls d'Alcoi i de la sub-comarca de la Foia de Castalla, separades per diverses serralades entre les quals destaca la del Menejador, on es troba la Font Roja.
En quant a la teua resposta anterior. Si ens fixem en el mapa de Emili Beüt (divisió 31) i el superposem amb el de les comarques homologades, veuràs que la "Serrania d'Alcoi" abarca: el Comtat, els pobles catalano-parlans de l'alt Vinalopò i la Foia de Castalla. Per tant dir a l'article, que l'Alcoià abarca la Foia de Castalla i part de l'antiga Serrania d'Alcoi, encara que tècnicament podria arribar a ser correcte; crec que és marejar la perdiu, i seria més adequat dir que l'Alcoià té dues sub-comarques, la dels Valls d'Alcoi i la de la Foia de Castalla. Espere la vostra resposta. Makinal.
Mapa de les Demarcacions Territorials Homologades de 2a. categoria aprovades a l'any 1989.
Es veritat! Perdona, m'havia confòs la comarca del Comtat amb aquella que està retolada amb el número 34 (crec que son les Valls de Pego). No sé on tinc el cap. Ja vaig dir que em semblava bé dir les Valls d'Alcoi com a "subcomarca", tot i que aquelles subcomarques actuals que varen ser en el seu dia una comarca, preferisc dir-les "l'antiga comarca". Quedaria així: "la comarca de l'Alcoià és formada per la subcomarca de les Valls d'Alcoi, i l'antiga comarca de la Foia de Castalla". No? --Joanot 07:54 1 oct, 2004 (UTC)
Sí, definitivament. Makinal.

La Vall de Biar és de L'Alcoià[modifica]

Ja està bé de dir que BIAR, BENEIXAMA, EL CAMP DE MIRRA o LA CANYADA hi som a l'Alt Vinalopó... Ni parlem castellà, ni tenim les seues costums, ni res de semblança. Sempre hem sigut, som, i serem de l'Alcoià.

Pel que preguntaveu del nom d'aquesta zona, la que més es sent és el de "La Vall de Biar".

Salut !

El nom de la comarca porta article davant[modifica]

Hola, segons el mapa de comarcalització de l'AVL (i també segons l'Enciclopèdia Catalana) el nom de les comarques, excepte la Ciutat de València, porta davant un article. Així doncs, parlar de «Alcoià» és incorrecte, s'ha de dir «l'Alcoià», que és la forma correcta. --Macondo (disc.) 10:03, 26 jul 2018 (CEST)[respon]