Discussió:Bahà'u'llàh

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Són diferents les fes "Bahà'í" i "Babí"? I sota quin criteri Bàb duu accent? Llull 22:15 10 feb, 2005 (UTC)

Si que ho son[modifica]

Efectivament, la Fe Bahà'í i la Fe Babí són religions diferents. Tot i així, ja no queden babís per què tots es van fer bahà'ís en proclamar Bahà'u'llàh que Ell era el promès de totes les èpoques.

Respecte a per què la paraula Bàb va amb accent: Bàb és una paraula de l'idioma persa (anomenat farsí) que, per a ser escrita en caràcters occidentals, ha de passar per un procés de transliteració estandaritzat durant el segle XIX per orientalistes britànics. Aquest sistema de transliteració s'utilitza amb idomes com el persa i l'àrab. (per exemple, no es pronuncia igual ni és la mateixa paraula en l'idioma original una paraula transliterada que s'escriu amb "á" que una que s'escriu amb "a". La transliteració és Báb (amb accent tancat), però com que el caràcter "á" no existeix en català, normalment es substitueix per "à" de manera que queda Bàb.

Les transcripcions ens faran tornar bojos. Hauríem de tenir un llibre d'estil per a això. T'ho he preguntat per què També has escrit repetidament Teheràn i Iràn sent les dues formes incorrectes i a més he mirat a la Salvat i fa entrar el terme Bab sense accent. Llull 16:48 11 feb, 2005 (UTC)

Fotografies[modifica]

Per què aquest agravi comparatiu? Les imatges estan prohibides en moltes religions, i no tenim tants escrúpols. Yo penso que el millor seria fer-ne un tractament idèntic al de la resta dels articles de la Viquipèdia. Ferbr1 (disc.) 13:44, 15 ago 2009 (CEST)[respon]

Viquipèdia:Avís d'exempció de responsabilitat pel contingut --jofframes (disc.) 19:29, 16 ago 2009 (CEST)[respon]

En aquesta política, jo puc llegir:

« La Viquipèdia conté moltes imatges diferents, algunes de les quals són considerades objectables o ofensives per alguns lectors. Per exemple, alguns articles contenen descripcions gràfiques de violència, o descripcions de l'anatomia humana. »

i després puc llegir (negretes meves):

« La política actual de la Viquipèdia és incloure tal contingut, a condició que no infringeixi cap de les nostres polítiques (especialment el punt de vista neutral) ni tampoc les lleis de l'estat de Florida als Estats Units, on està allotjada la Viquipèdia, o les lleis harmonitzades de la Unió Europea en el cas de la Viquipèdia en català. Els articles amb temes controvertits que poden contenir tal contingut poden tenir avisos explícits o no. »

On diu que cal baixar la imatge a un lloc ignot de l'article? On diu que qualsevol article ha de tenir un tractament absolutament diferenciat de la resta dels articles? Jo tinc entés precísament el contrari: els articles han de ser coherents uns amb altres. Has llegit la política que has citat? Ferbr1 (disc.) 23:34, 16 ago 2009 (CEST)[respon]