Discussió:Senyera del País Valencià

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

--Peer (disc.) 07:41, 14 oct 2010 (CEST)[respon]

Resposta a Alsivok[modifica]

Et responc ara el comentari que feres a "Article de qualitat?" perquè no l'havia vist fins ara. 1r) Sóc tan parcial com tots els que intervenim en aquest article, i pel mateix motiu: perquè s'hi juguen qüestions importants per al futur del país. 2n) Però sóc ben objectiu, perquè ni amago dades ni me n'invento. 3r) Només dic que és pur autoengany amagar, o negar, fets objectius, i ben coneguts, com ara els mecanismes i objectius blaveros en virtut dels quals la blavera esdevingué la bandera oficial. 4t) Trobaria més lògic ofendre's per una imposició espanyolista, al servei d'interessos exteriors al país (i incompatibles amb els interessos nacionals), que no pas per la defensa dels drets del poble concernit (i de la veritat històrica).FerranLup (disc.)

Llengües dominicals?[modifica]

A l'article s'hi diu: "el règim franquista va anar desenvolupant un paper regionalitzador i folkloritzant de les cultures identitàries". Demano: ¿les cultures nacionals dels pobles oprimits per l'Estat espanyol (per exemple, la cultura catalana del País Valencià) són "cultures identitàries", i la cultura espanyola no? Caram! FerranLup (disc.) 10:48, 24 gen 2021 (CET)[respon]

Senyera[modifica]

Ningú no diu que esta fora la senyera amb la que va entrar Jaume I, fou fruit de la voluntat de Pere El Cerimoniós

Tu mateix pots ampliar l'article. Sisplau, enregistra't signa els teus comentaris. Gracies. Xevi 07:33 17 abr, 2005 (UTC)

Enllaços externs[modifica]

Amic Martorell, crec que es convenient ficar-hi també uns altres enllaços externs, que donen altres punts de vista. Per eixemple, el de valencianisme.com, o l'altre que vaig a ficar. Salutacions

Falsetats[modifica]

A l'enllaç extern que es diu "sobre l'origen d'aquesta senyera" se diuen falsetats, entre les que cal destacar la següent, sobre la utilització històrica de dita senyera valenciana: (...) c) el 1939, a la tribuna del Desfile de la Victòria franquista. L'única explicació del fet és que hi era com a vencedora, car no hi eren admeses les banderes vençudes -l'autèntica Bandera Reial i la tricolor de Riego, l'ús públic de les quals era prohibit, i seria perseguit, com la llengua, al llarg de quaranta anys-. (...) Açò es completament fals, la bandera tricolor no era una bandera vencedora, sino vençuda, ja que era la bandera dels republicans valencians, com queda demostrat a les fotografíes del reportatge que s'hi pot vore al primer enllaç extern de l'article, es a dir, al reportatge sobre la senyera valenciana de la plataforma nacionalista valencianisme.com Per tant, demano que s'esborre de l'article el calumniós enllaç anomenat "Sobre l'origen d'aquesta senyera". salutacions --81.41.232.57 00:37 9 jul, 2005 (UTC)

Per favor, mireu aquest enllaç. Ací s'explica la història sobre la franja blava de la senyera. És realment sorprenent. --Pepetps (Podem discutir-ho) 00:12, 18 des 2005 (UTC)
Això que explica ahí no és sinó un gran resum del llibre de Pere Maria Orts, “Història de la Senyera al País Valencià”, on defensa eixa mateixa tesi.

La veritat és que no hi ha cap prova contundent a favor d’una tesi o l’altra, i hi ha hagut tanta manipulació per ambdues bandes (per la blavera més, tot s’ha de dir) que ja resulta molt difícil diferenciar que és veritat i que no en este tema.

De tota manera crec que s’ha d’enllaçar també des de l’article. L’enllaç a la pàgina del cronista de Benassal, que venia a dir el mateix, ja no funciona. Per cert, aprofite per dir que crec que deuria haver-hi un altre apartat titulat: “Altres banderes”, on s’explique breument eixes altres banderes que hi ha al final, sobretot el Penó i la del Consell pre-autonòmic. --Andarella 11:21, 18 des 2005 (UTC)

Jo també sóc partidari de recollir tots els punts de vista, cosa que certament no fa antiblavers.com... La tesi de Pere Mª Orts, tot i intel·lectualment honesta, no sembla consistent amb l'evidència documental disponible, com ben ha indicat el propi Andarella en un altre lloc:
«La Senyera coronada sobre el blau és tan històrica com la que més. Tot i que Pere Maria Orts a Història de la Senyera al País Valencià tractà de demostrar que l’afegit blau amb corona era una invenció contemporània, com arreplega el web d’antiblavers, els documents aportats per l’arxiver municipal Vicent Vives i Liern fa ja més d’un segle, al seu treball sobre Lo rat Penat en el Escudo de Armas de Valencia demostren clarament que almenys des del segle XVI la bandera de València ja portava tella d’or ample pera la corona de la dita bandera amb tafatà de grana y blau (docs. 8-12, any 1545) o bé tafatà de mantós blau pera la asta y corona de dita bandera i setí carmesí y mig palm de setí vert pera la pedreria de la corona (doc. 14, any 1596).»
Intel.lectualment honesta? Et sembla be que una que persona trau un llibre sobre un tema sense investigar gens, i es dedique a dir lo que li done la gana, com que que no hi ha documentació sobre la reial senyera coronada abans del segle XIX quan hi ha mes d'una desena de portulans d'abans del segle XVI amb el blau es intel.lectualment honest? Vinga, això es manipulació o una profunda ingnorància, ni mes ni menys.
...de manera que sembla gairebé segur que, com a mínim des del segle XVI, hauria existit una corona tèxtil sobre la bandera (i també sembla molt probable que aquesta corona hagués estat a sobre d'una franja blava —a més tenim l'evidència dels portolans).--Periku 15:12, 19 des 2005 (UTC)

Darago[modifica]

No puc assegurar si la "darago" los molts alts Reys darago en la cita medieval és un error de transcripció o és que a l'edat mitjana ho escrivien així. Algú hauria de buscar la font original i confirmar que no ha de dir d'Aragó.--Pere prlpz 18:15, 5 set 2006 (UTC)

Article protegit[modifica]

Açò que l'article estica protegit és un fer la mà, perquè he detectat un parell de faltes d'ortografia i de lèxic (què és això de "temprana"? Per l'amor de Déu, quin castellanisme més flagrant en un tema tan important) que no he pogut corregir per aquest motiu.

Esta protegit nomes per usuaris anonims, per evitar vandalisme. Si t'enregistres podras editar sense cap problema. Xevi 21:35, 17 set 2006 (UTC)
El desprotegim una altra vegada, a vore si no hi passa res?. --Joanot Martorell 10:12, 18 set 2006 (UTC)
Fa dos dies que estic treballant en una profunda remodelació de l'article, el que passa que jo acostume a treballar fora de la wiki quan el canvi és considerable, i no ho publique fins que ho tinc més o menys enllestit. Ho dic perquè s'espereu a veure els canvis, si us sembla bé, i després ja discutim el que calga. --Andarella 11:23, 18 set 2006 (UTC)

Observacions a l'article...[modifica]

Encara em falta parar més atenció en la lectura d'aquest article, doncs aporta força informació i és molt detallat, per a poder donar observacions... Ara per ara, hi he trobat dues coses amb què no estic gaire d'acord. Una és dividir la historiografia entre "blavers" i "catalanistes". Crec que no hem de fer eixa divissió subjectiva, per neutralitat. És a dir, hem de pressumir de bona fe i que cadascuna de les teories aportades es basen en investigacions amb la informació què es disposava en el moment de fer-lo. Així, trobe que seria més correcte dir que, en política, el sector blaver es basà en tal teoria, i que el sector pancatalanista (i no "catalanista") es basà en eixa altra teoria. Per altra banda, crec que és injustificat "acusar" a Pere Mª. Orts d'amagar res.

Per últim, trobe tendenciós dir que l'origen de la senyera del consell preautonòmic fos "inventat" mentres que la senyera de l'estatut de benicàssim no és "inventat" sinó que té un origen exacte (1981). Per altra banda, crec que eixa bandera, la preautonòmic, en cap cas, es pot considerar com a "nova proposta" si ens atenem a criteris estrictament vexilol·lògics. Allò que és la bandera, és la tradicional Senyera Reial, per tant, no és cap invent derivat posterior a eixe símbol. L'escut, a més a més, tampoc no és cap invent. L'origen estricte d'eixe símbol, seria, per tant, amb Pere el Cerimoniós, que és quan s'utilitza l'escut del drac alat.

Si ens posem gaire tiquismiquis, jo podria afirmar perfectament que l'actual senyera coronada valenciana és vexil·lològicament irregular o, fins i tot, un invent de l'any 1982. Dic això perquè és la primera vegada, provocada potser per la proposta inicial de Benicàssim, que es reglamenta de forma oficial i taxativa que hi haja cap franja de cap color vora el pal (vull dir, que s'hi faça rellevància a una franja determinada, no dic que no hi existira abans), ja que fins aleshores només es deia que era coronada al pal. Com a prova de que la franja, fins aleshores, és irrelevant i que, en certa manera, continua sent irrelevant hui dia, és que no té cap mida ni proporció determinades (això sense oblidar que no hi haja cap referència ni definició oficials de la "frangeta" roja entre la franja i les barres), cosa que hauria de ser obligatòria de definir segons les normes vexil·lològiques. --Joanot Martorell 08:17, 4 oct 2006 (UTC)

Trobe que en els temes conflictius és important el debat per arribar entre tots a fer un millor article i al màxim possible d’objectivitat.
Primer de tot reconec que no vaig fer bé en posar que la Preautonòmica era inventada, perquè inventades, en efecte, són totes. Però no estava d’acord en dir que l’origen d’aquesta bandera era Pere el Cerimoniós, perquè era una Senyera Reial amb l’escut del Cerimoniós, però els dos elements junts mai es va utilitzar abans de 1978, i molt menys pel rei Pere IV. Tal com s’ha deixat ara em sembla correcte.
I sobre que a la Senyera Coronada no es va reglamentar la franja blava fins 1982, doncs també et done la raó, no puc dir altra cosa. Està clar que la franja blava no tenia, ni te heràldicament cap importància. Ara bé, la “franjeta” roja forma part de la corona diguen el que diguen.
En quant al tema de la historiografia ja no estic d’acord, i m’explique. La historiografia valenciana no està dividida entre catalanistes i blavers, però el tema de la senyera sí. Si observes la llista de bibliografia veuràs com la majoria es concentra en els anys 1977 al 79, els primers anys de la “batalla”, i creure que aquella època no va influir en aquelles obres i que es basen en una investigació seriosa i de bona fe és ser ingenu, crec. A més a més no deuriem ni utilitzar la paraula historiografia perquè cap d’aquest autors és historiador, per tant no és que en política uns es basen en tal teoria i d’altres en tal altra teoria, és que són els mateixos autors els que fan les seues obres amb l’objectiu de justificar el seu projecte polític.
No entraré ara en les obres dels blavers que la majoria no tenen ni cap ni peus, i anem al llibre de Pere M. Orts que és el que a tots ens pica, a veure si és justificat o no “acusar-lo” d’amagar res: El primer llibre de la bibliografia és el de Vives i Liern, de 1900, el que va fer la vertadera investigació, va trobar la majoria dels documents i els va publicar. Després tots els autors ha utilitzat aquests documents de Vives i no s’ha investigat pràcticament res de nou. Doncs bé, Vives publica els tres documents del Racional, els de 1503, el de 1545 i el de 1596. Orts copia literalment el de 1503, citant-lo directament del llibre de Vives, i el comenta, perquè és el menys clar de tots tres (p. 116). Comenta breument el de 1545 (p. 120), i finalment diu: A causa d’un incendi en la Casa de la Ciutat en 1586 es va perdre la celada i el “rat penat” fets en 1545 i es manà de fer-ne d’altres en l’any 1587; elm, corona i “rat penat” foren obra de l’argenter Joan Calderon. En 1596 es va restaurar la bandera, i l’argenter Eloi Camanyas s’encarregà de reduir les dimensions de l’elm, la corona i el “rat penat”.(p. 121). És adir, que Vives publica els tres documents, Orts els llig necessàriament els tres, doncs cita el llibre contínuament, i comenta els que a ell li interessen, mentre que el de 1596, el que parla de tafetà blau per la corona i verd per la pedreria no es mereix cap comentari de Pere M. Orts. Doncs digueu si això és o no és amagar. Després estan els portolans, que en aquest cas Orts no té per què conèixer-los tots. Segons ell segueix el llibre de Fernández Duro “Tradiciones Infundadas”, sobre el Pendón Morado de Castilla i altres banderes. Comenta alguns portolans d’aquest llibre, dels que algun la Senyera de València no porta blau, com el de Cresques de 1375, i el de Soler de 1385. Del de 1413 diu “sense variació en els estàndards”, quan és el primer amb corona (perquè jo això de la manipulació de Las Provincias no m’ho crec, i ho he deixat per ser objectiu.). Esmenta a Vallseca de 1439 (que porta blau) i Roselli de 1462 (que també en porta) i en ambdós casos insisteix en que no hi ha variacions. Si no veus els portolans en principi no caldria dubtar d’ell, però si els veus... Algú que ho explique. És això una investigació honesta? De bona fe? Volia ell investigar sobre la Senyera de València o volia donar un corpus acadèmic al seu projecte de bandera qutribarrada per al País Valencià? Pense que dir que la hipòtesi de Orts: “oculta clarament els documents esmentats” no és tendenciós, sinó una forma políticament correcta de ser objectiu i no amagar la informació nosaltres també, tant la informació històrica, com l’explicació de les diferents teories. No era la meua intenció criticar Orts tan obertament, però ara i ací m’ha paregut necessari.
Crec que la Viquipèdia no és el lloc per jutjar a Orts ni a cap altre, sinó per donar les dades disponibles, la interpretació més correcta i moderna, i explicar les teories en conflicte, però explicar en que encerten i en que s’equivoquen. Uns i altres. --Andarella 10:43, 4 oct 2006 (UTC)
El tema d'Orts va per un altre camí. Quan jo deia que era injustificat no em referia a que no en tingueres dades, sinó que has de basar-te en referències externes. De fet, la Viquipèdia no funciona com a font primària, sinò sempre com a font secundària. Segons Viquipèdia:Allò que la Viquipèdia no és, en el punt 11 hi diu: "Un lloc per fer recerca: la Viquipèdia aspira a recollir el coneixement generalment acceptat pels experts. Si heu fet recerca novedosa en algun tema, hauríeu de publicar-la en una publicació especialitzada.". Podem llegir una explicació més detinguda a Viquipèdia:No feu treballs inèdits.
Amb això, el que vull dir-te és que, tot i que a mi em semblaria molt interessant llegir una revisió de les investigacions dutes a terme fins ara sobre la senyera, el que no podem fer a la Viquipèdia és recollir nous "descobriments" si no han estat primer arreplegats per altres fonts. Així, jo no tinc cap inconvenient en que s'esmente una revisió de les fonts consultades per part d'Orts si en coneixes cap publicació que recull el mateix que has esmentat a tot dalt, i aleshores ho referenciem dins de l'article. Evidentment, els termes en què estan escrits, que hi haja "amagat deliberadament", això difícilment ho puc acceptar, doncs no és gaire neutral per a una enciclopèdia. Però en tindria fàcil solució, se substituiria dient simplement "tal autor de tal obra contradiu a Orts en tal cosa". --Joanot Martorell 05:57, 6 oct 2006 (UTC)
Entenc perfectament el que vols dir, i sempre he tingut present “el que la Viquipèdia no és”, per tant si aquest és tot el problema ens posarem prompte d’acord.
Deixant de banda que no diu "amagat deliberadament", sinó que “oculta clarament” (hi ha diferència), l’afirmació no es basa en cap investigació nostra, això que quede clar, tot el que es diu a l’article es basa en l’anàlisi d’una sèrie de llibres i reportatges enllaçats d’altres autors, contradictoris entre si, i per tant necessàriament s’ha d’explicar en que encerten o s’equivoquen els autors quan es contradiuen. Aquesta frase sobre Orts clarament es basa en els documents que va publicar Vives Liern en 1900, o en l’afirmació d’aquest mateix autor quan parlant del document de 1545 diu que llavors “ja es va fer una senyera molt pareguda a l'actual”. O si vols, si creus necessari que l’afirmació siga posterior a l’afirmació d’Orts, també es pot basar, molt a pesar meu, en els llibres de Garcia Moya (1993) i Atienza (2001).
També està l’anàlisi que es fa sobre els documents de 1545 i 1596 a aquest bloc, que per cert pense que seria interessant enllaçar també, no sé si es pot perquè no és exactament un reportatge com els altres enllaçats.
Resumint, crec que la frase "però que oculta clarament els documents esmentats del segle XVI i els portolans anteriorment vistos" és neutral, però si això ha de ser un problema propose substituir oculta clarament per no va tenir en compte, quedant per tant aixi: "Així mateix, i pel contrari, un altre sector dels investigadors, de tendència catalanista, ha intentat demostrar que la bandera de la ciutat de València no tenia cap franja blava, plantejant hipòtesis com la de Pere M. Orts segons la qual la corona dins la franja blava hauria estat afegida al llarg del segle XIX, una conjectura que ha fet fortuna com a vertadera entre alguns sectors nacionalistes, però que no va tenir en compte els documents esmentats del segle XVI, publicats en 1900 per Vicent Vives, i els portolans anteriorment vistos". Amb això ja no els amaga, solament els ignora. --Andarella 16:04, 6 oct 2006 (UTC)
Estas segur que és correcte dir "catalanista" a tot eixe sector? No hauria de ser "valencianisme pancatalanista"? Vull dir, que ser catalanista al País Valencià seria una radicalització del pancatalanisme, però no tots els investigadors valencians d'eixe sector n'eren de catalanistes, no? Per esmentar exemples, et dic que ja Sanchis i Guarner tenia els seus dubtes sobre l'origen del blau, i no és precissament un catalanista que sí ho podria ser, per exemple, Josep Guia. --Joanot Martorell 21:15, 6 oct 2006 (UTC)
Lo de catalanista/pancatalanista posa tu el que vulgues. Lo altre ho canvie jo ara. --Andarella 15:38, 7 oct 2006 (UTC)


Correccions[modifica]

Cal corregir la següent frase:

Durant la guerra civil la Senyera Coronada va estar molt present a la propaganda militar del bàndol republicà, i per exemple fou hissada en Eivissa quan els republicans valencians prengueren la ciutat en abril de 1936.

Donat que en abril de 1936 la guerra civil encara no havia començat. Com que no sé a quin fet es refereix exactament i no cita la font, no la puc corregir jo.--Pere prlpz 18:58, 5 oct 2006 (UTC)

Fet, és agost del 36. Es refereix a la pressa d’Eivissa pels republicans un mes després d’haver-hi triomfat el colp d’Estat a l’illa. Es pot veure una imatge de la portada d'un periòdic al reportatge de valencianisme.com que s'enllaça al final de l'article. --Andarella 19:43, 5 oct 2006 (UTC)

Proporcions de la bandera[modifica]

¡Hola! Jo he vist representades la senyera valenciana bé en 1:2, bé en 2:3. No obstant això, les de proporcions de 2:3 son força més usades, sobretot en edificis de la Generalitat valenciana. Pense que això no significa que siga la forma més correcta, sinò que es tracta d'un mimetisme amb les proporcions de la bandera espanyola i l'europea, i les banderes en general, que són d'eixa proporció. En tot cas, crec que a l'article hauriem d'explicar que s'utilitzen ambdues proporcions, el per què i el com.

A la legislació valenciana només parla de la "tradicional" senyera, sense entrar en consideracions de proporcions. Però jo crec que quan es pot basar en la "tradició" per a determinar quina és la seua proporció. És tradicional la 2:3?. Si el decret sobre símbols valencians es va aprovar a l'any 1983, ¿què s'entenia per tradicional en aquell any?. S'haurà de prendre com a oficial la forma bipartida ja que és innegablement tradicional?. Gràcies. --Joanot Martorell 09:16, 10 jul 2007 (CEST)[respon]

Hola. Estic d’acord amb el que has afegit sobre les proporcions de la bandera, únicament no estic segur si potser estaria millor a l’apartat de blasonament, no sé que en penseu. Sobre la paraula “tradicional” no crec que tinga cap repercussió sobre les proporcions, eixa paraula està ahí per qüestions purament polítiques (remarcar quina és la “tradicional” i quina no ho és) i res més. Vaja, que serveix per dir que ha de portar blau i corona, però no crec que ningú entenga que per utilitzar la paraula “tradicional” siga oficial la forma bipartida ni unes proporcions sobre altres.
Quant al nou dibuix de la bandera tradicional, tres consideracions. No estic segur, però jo diria que els serrells cobreixen la totalitat de la bandera, també la part blava, el que passa és que no aconseguisc trobar cap foto de la senyera de l’arxiu on es veja bé. Respecte als usos, no crec que històricament la senyera tinguera un ús privat, em pense que seia 110110. I altra cosa, si és la bandera tradicional deuria recuperar el color tradicional, això és el blau celest, veges si pots fer alguna cosa respecte això, perquè quedaria molt bé. Salutacions. --Andarella 12:42, 10 jul 2007 (CEST)--Andarella 12:42, 10 jul 2007 (CEST)[respon]
Fet Fet! --Joanot Martorell 17:13, 10 jul 2007 (CEST)[respon]
Però aviam, l'110110 continua marcant ús privat, mira: Image:FIAV 110110.svg, això el que fa és treure el seu ús militar, i jo crec que ús militar sí que en va tenir. --Joanot Martorell 17:17, 10 jul 2007 (CEST)[respon]
Perdó, en efecte volia dir 011011, ja ho canvie jo. La resta perfecte, t'ha quedat molt bé el dibuix. Salutacions. --Andarella 20:36, 10 jul 2007 (CEST)[respon]

Algun document sobre la cerimònia?[modifica]

Hi tenim alguna referència a algun document, alguna mena de reglament o aixina, que diga tot això que la senyera no pot passar davall d'una porta ni inclinar-se, etc etc etc? M'agradaria conéixer-lo. --Joanot Martorell 23:37, 12 jul 2007 (CEST)[respon]

Doncs mira, això està regulat per Pere el Cerimoniós, i és anterior a l'aparició de la corona, però ara no recorde en quin llibre de la bibliografia ho expliquen això. Ja t'ho miraré. --Andarella 16:05, 18 jul 2007 (CEST)[respon]
Hola. Després de les degudes consultes rectifique, no es tracta de Pere el Cerimoniós. Tot això està regulat pel Llibre del Cerimonial, que no he pogut aclarir si és del XV o del XVI, o és que n’hi ha més d’un, conservat/s a l’Arxiu Municipal de València. Però el més important és el "Llibre de les assistències i funccions" de Valda, per regular tot el cerimonial municipal del segle XVII, i que està publicat [1]. Jo no l’he mirat, si el consultes i veus que té informació interessant la pots afegir o m’avises per fer-ho, com vulgues. Salutacions. --Andarella 18:35, 3 ag 2007 (CEST)

Confondre la gent[modifica]

L'unic que vol aquest document es confrontar i liar a la gent: el nom oficial de les tres provincies valencianes es comunitat valenciana, i en el seu estatut acepta tambe pais valencia i regne de valencia(signat per PP+PSOE=86'43%). aixi que no val dir que ixen guanyant les dretes etc.perque es igual de reconegut pais valencia que regne de valencia. el tema de la bandera es voler liarho tot: la grandisima part dels valencians, tenen com seua la senyera coronada, res de la cuatribarrada nua. hi haura gent que acepte eixa com seua, que sera gent proxima a partits catalanistes, com ERPV( que no te representacio al consell,per cert). daltra banda gent proxima al Bloc , considerara com seua la estrelada. pero no oblidem que aquests grups no superen el 9% de la poblacio:compromis pel PV=7'98% i ESQUERRA:0'48%. ja hiha prou de voler confondre.el comentari anterior sense signar és fet per 84.126.10.70 (disc.contr.) 20:43, 5 nov 2007 (CET)[respon]

Ara pregunta't com hem arribat a aquesta situació.--Geògraf català (discussió) 18:26, 3 juny 2008 (CEST)[respon]
Molta pataleta per a no res. Si al menys indicara què s'hi hauria de canviar al article de forma concreta... Estimat usuari anònim, perquè tu t'hages liat trobant-te informació que no verifique el teu punt de vista de la realitat, no significa que la resta de la gent, o valencians (com jo) també s'emboliquen la troca. Un poc de sensatesa, per favor. ––Joanot Martorell 13:26, 6 juny 2008 (CEST)[respon]

Enllaç a pàgines blaveres[modifica]

He vist que hi ha un enllaç a aquest web blaver. No crec que aquest sigui el lloc adequat per fer-ho.--Geògraf català (discussió) 18:25, 3 juny 2008 (CEST)[respon]

Qualitat[modifica]

Que se sàpiga, la bandera amb el blau, més coneguda com a "blavera", és la bandera oficial de la Comunitat Autònoma Valenciana; això és un fet jurídic, i prou. Ara: que sigui també LA bandera del País Valencià, és molt i molt discutible, i no es pot afirmar tan alegrement, com si fos un fet objectiu. Quant a això que era la bandera usada per la majoria del valencianisme, és discutible en general, i senzillament fals dels anys seixanta fins molt enllà dels noranta. Tot plegat són opinions polítiques presentades com a fets objectius; i això té bastant poc a veure amb la famosa "neutralitat" que representa que ha de presidir els articles de la Viquipèdia. Això és un article de qualitat?

Joan Fuster tenia raó (com la majoria de vegades) en dir que els valencianistes d'entreguerres, quant a banderes, "no sabien el que es feien": empraven una bandera municipal com si fos nacional. És clar que l'article presenta hàbilment les dades per manera de donar la impressió que Fuster, en defensar la veritat històrica i els interessos del poble valencià, "desbarrava" per una banda així com, alhora, els energúmens dels blaveros desbarraven "per una altra". Això deu ser la "neutralitat", no?

Ara bé: la veritat és que si la bandera amb blau és oficial avui, això NO és pas perquè el valencianisme republicà la usés més o menys als anys trenta; és perquè ho van decidir els blaveros, amb el suport (o sota la impulsió) del govern espanyol, i amb l'aquiescència d'una pseudoesquerra claudicant. Aquesta és la gènesi de l'oficialitat de la blavera; aquesta, i no cap altra.

Dedicar-se a recopilar tanta informació com es pugui de precedents d'ús equival a bastir una cortina de fum que amagui els fets històrics reals i llur significació actual; és fer veure que no hi ha imposició. I, a més a més, és deixar la porta oberta a interpretacions blaveritzants (com ara interpretar que la quadribarrada simple és cosa aliena al País Valencià, potser només assumida per mals valencians venuts a l'or de Moscou, ai, perdó, volia dir a la "plutocracia barcelonesa"). Això, d'objectiu, no en té res; com tampoc la bibliografia de suport, que és bàsicament blavera o tercerviista (els segons són els que s'han dedicat a bastir la citada cortina de fum); Orts i Viciano hi deuen ser per a fer bonic.

Per cert: es diu quadribarrada, i no pas "quatribarrada". Per allò de la qualitat...

--Joan Rocaguinard (disc.) 16:05, 14 jul 2009 (CEST)[respon]

No és molt imparcial per la teua part utilitzar el despectiu terme Blaver per a referir-se a tot aquell que no combrega amb el pancatalanisme. O eres Panca o Blaver, que horror. Com a valencià em sent ofés! Molt poc enciclopèdic.--Alsivok (disc.) 01:57, 2 oct 2013 (CEST)[respon]

Qualitat, i 2[modifica]

Havia oblidat de fer una reflexió que considero important: si a l'alçada dels anys trenta tot el valencianisme havia adoptat la senyera amb blau; si aquesta s'havia popularitzat tant entre la societat en general; si tothom tenia tan clar que aquella era LA bandera privativa del País Valencià, ¿com és que el feixisme espanyol, en ocupar València, l'enarbora tan tranquil·lament com a pròpia? A Bilbao això mateix era inconcebible amb una ikurriña. O, per posar un exemple molt més llunyà i sense relació, de cap mena, amb el País Valencià: a Barcelona exhibir una quadribarrada (simple o no) era un suïcidi. ¿Com explicar, doncs, aquest ús de la senyera amb blau, en plena València, el 1939, per part del feixisme espanyol triomfant? Podríem suposar, raonablement, que no la percebien com a aliena, ni com a símbol de cap projecte nacional (ni polític) alternatiu; que per a ells simbolitzava la submissió de "Levante" en la tasca de "ofrendar nuevas glorias a España". Això, deia, hauria de fer reflexionar sobre la mena de lleitaltat nacional, i sobre la càrrega ideològica i emotiva, associades a una o altra bandera, així com sobre la gènesi política de la identificació amb l'una o l'altra. I no em vingueu amb apel·lacions al presumpte "consens popular" avui existent ("sigui quin sigui el passat que hi subjau"), perquè són mera propaganda oportunista: si a Benicàssim haguessin adoptat una bandera verda amb tres rombes liles, s'hauria consolidat popularment exactament igual. I hauria tingut entre el poble la mateixa càrrega d'afirmació nacional: nul·la. --Joan Rocaguinard (disc.) 17:29, 14 jul 2009 (CEST)[respon]

Amic Rocaguinard, veig que vostè va un poc perdut, no debades, la "senyera coronada" fou exhibida pel mateix Francisco Franco com un trofeu i com un símbol derrotat a la seua desfilada "de la Victoria" a Madrid en guanyar la guerra, i, per exemple, a la processó del 9 d'octubre d'eixe mateix any 1939 el que trauran a passejar fou el Penó de la Conquesta i no la "coronada" de la Ciutat. Fou el Sr. Guarner qui allà per 1959 (si no vaig errat) qui intercedí davant l'administració per a que la senyera del Cap i Casal tornara a la vida pública. I aquest serà el darrer comentari que faré sobre aquest tema, doncs la Viquipèdia no és un fòrum. --ElMolePV (disc.) 17:19, 10 jun 2012 (CEST)

Manca de referències internes[modifica]

S'estan revisant tots els articles de qualitat i els nous criteris consideren indispensable que un article tingui referències internes dins el text per a ser de qualitat. Tot i que aquest en té, hi ha seccions sense ni una. Si us plau, afegiu-les per justificar les afirmacions que puguin ser controvertides. Si l'article continua així, malgrat les moltes qualitats que presenta, se'l podrà proposar per a una revisió de la distinció.--Peer (disc.) 18:40, 27 març 2010 (CET)[respon]

"Bandera del Comunitat Valenciana"[modifica]

Ja fa setmanes que està així.

Diria que la cosa ve d'aquesta edició http://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Bandera_del_Pa%C3%ADs_Valenci%C3%A0&diff=7220643&oldid=6936444 de l'any passat que ningú no va revertir i ara s'hauria d'arreglar manualment.--Pere prlpz (disc.) 01:58, 9 oct 2012 (CEST)[respon]
Agrade o no l'emblema oficialment és diu "Bandera de la Comunitat Valenciana", com a mínim i aprofitant que hi ha hagut una edició en eixe sentit deuria d'estar posat a l'inici de l'article. Tampoc és una cosa estranya a la Viquipèdia que figure així, a l'article País Valencià figura també el nom oficial de Comunitat Valenciana.--77.229.138.72 (discussió) 20:03, 9 ago 2022 (CEST)[respon]

Problemes lingüístics[modifica]

L'article té problemes lingüístics que, si no se solucionen, són motiu suficient per proposar la retirada de la distinció.– Leptictidium nasutum 20:17, 9 nov 2012 (CET)[respon]

Colors exactes i oficials de la Senyera[modifica]

He vist que s'indiquen els colors de la bandera en codi Pantone. La pregunta és: d'on s'ha tret eixa informació? Cal una referència.

He buscat en els documents públics del Consell Tècnic d'Heràldica, algun tipus de regulació heràldica i vexil·lològica sobre els colors exactes i oficials de la Senyera, i no he trobat res. Seria interessant disposar d'eixa informació, i publicar-la. el comentari anterior sense signar és fet per Usuari (disc.contr.) 19:32, 10 març 2013 (CET)[respon]

Publicat a la taverna en setembre de 2014[modifica]

A l'article de la Reial Senyera Coronada hi ha un desencontre sobre la rellevància d'un paràgraf entre una IP anònima i jo mateix. Com que al final sóc jo el que acaba clavant-se sempre en estos "fregaos", demane per favor que algú ho supervise i faça el que vulga amb un paràgraf que a mi em sembla poc enciclopèdic.--Coentor (disc.) 12:57, 6 set 2014 (CEST)[respon]

He estat seguint el conflicte d'edicions sobre eixe paràgraf, però vaig abstenir-me d'intervenir per vore si al final es debatia a la pàgina de discussió. Recomane que exposes els motius pels quals consideres que no és adient la inclusió d'eixa part, o que poses plantilles de {{Cal cita}} a les parts que cregues que han de ser demostrades amb referències externes. Si persisteix el conflicte d'edició, miraré d'intercedir perquè l'usuari anònim participe al debat amb compte registrat. --Joanot Martorell 15:31, 7 set 2014 (CEST)[respon]
A mi és que em sembla una mescla d'opinió/recerca inèdita/llenguatge i contingut no enciclopèdic tot el paràgraf. Tampoc no tinc interès en entrar a eixe debat perquè ja se com acaben. Si a la resta de la comunitat el contingut d'eixe paràgraf li sembla adient, que es quede.--Coentor (disc.) 22:31, 7 set 2014 (CEST)[respon]

Segregació de l'article[modifica]

No entenc com aquest article no es segrega en dos. Crec que aquest article deuria de tenir dos entrades, una amb el nom "Bandera del País Valencià" i un altre amb "Bandera de València". Tot i què actualment una bandera i l'altra són la mateixa, és absurd que es parle de l'origen medieval de la bandera quan és fa referència únicament a la ciutat de València i està a aquest article (que deuria de tenir el seu propi article). En aquest article només deuria parlar-se de la bandera autonòmica oficial actual i d'altres banderes preautonòmiques que fan referència al País Valencià.--PodemPV (disc.) 18:23, 15 nov 2016 (CET)[respon]

Canvie l'ordre d'un dels paràgrafs de l'article, el que fa referència a l'origen de la "Bandera del País Valencià" i els seus antecedents que obviament han de tenir prioritat a l'article. La història de la "Bandera de València" com he comentat crec que deuria de estar al seu article corresponent, deixant ací només un xicotet resum.--PodemPV (disc.) 09:30, 20 nov 2016 (CET)[respon]

Historial[modifica]

L'historial d'aquest article comença l'1 d'agost del 2010, però a la discussió queda demostrat que ja existia molt abans. Què ha passat? Es va dur a terme un reanomenament de retalla i enganxa?—Leptictidium (digui) 16:27, 19 maig 2021 (CEST)[respon]

Coneguent el tema, m'estranyaria poc. Caldria vore on ha anat a parar l'historial.--TaronjaSatsuma (disc.) 20:15, 19 maig 2021 (CEST)[respon]
Sembla que aquí.—Leptictidium (digui) 20:27, 19 maig 2021 (CEST)[respon]
Doncs avui s'ha tornat a reanomenar (o dividir, o no sé ben bé què) tallant i enganxant. A banda de si això tenia consens o no, costarà seguir l'historial.--Pere prlpz (disc.) 17:26, 30 juny 2021 (CEST)[respon]
@Fontcalent:—Leptictidium (digui) 17:37, 30 juny 2021 (CEST)[respon]

@Leptictidium:, Fontcalent no respondrà que és una titella d'usuari expulsat. Hi ha cap manera de fusionar historials?--TaronjaSatsuma (disc.) 19:35, 2 jul 2021 (CEST)[respon]

Sí, caldria veure quin és l'historial de partida i quin és el d'arribada.—Leptictidium (digui) 20:10, 2 jul 2021 (CEST)[respon]
@Leptictidium: No és que no responga sinó que gràcies a l'usuari que diu que no respondré i el seu "company de viatge" em censuren constantment degut a la pressió que fan. Ni anant a les bones ni a les dolentes, té por a debatre. El meu canvi de fet va ser tornar a l'edició que es va canviar ací i que digueu que no es pot fer perquè no hi ha consens. Perfecte, però ja que esteu en l'historial, almenys podeu buscar la pàgina on aquest usuari (d'aquells que ja fa anys que curiosament editen a dojo i desapareixen i n'estic segur que són titelles) tenia eixe consens per canviar-ho? Perquè perdeu un poc la credibilitat quan feu certes coses. De fet si som tan coherents per fer aquest canvi de posar Bandera... perquè és allò que diu el diari oficial perquè es va fer eixe canvi on va en contra del que diu el diari oficial i l'estatut d'autonomia que diu Bandera...? Mireu, posar País Valencià o Comunitat Valenciana es pot discutir (però recorde que a la mateixa Viquipèdia es diferència entre això i això) però deuria aparèixer que oficialment és la "Bandera de la Comunitat Valenciana". Podem fer una mica de matrix si voleu, però no passar-se'n. És la meua humil opinió.--Benaluenc (disc.) 10:06, 3 jul 2021 (CEST)[respon]

Sol·licitud de modificació protegida 30-05-2022[modifica]

{{modificació protegida}} Hola @General Basset:, @Paucabot: i @Leptictidium:. Sou els últims que heu editat l'article, per tant em dirigeixo a vosaltres en primera instància.

Estic netejant els articles amb plantilla Millorar Bibliografia i volia arranjar la d'aquí. Com està protegit, he creat una subpàgina d'usuari i he reformatat allà els 10 items que surten a l'article.

Si us plau, podeu fer còpia + enganxa i treure la plantilla? O desbloquegeu l'article i ho faig jo, com preferiu.

Gràcies. Cataleirxs (disc.) 15:40, 30 maig 2022 (CEST)[respon]

@Cataleirxs: L'he desprotegit (ara la poden editar els usuaris autoconfirmats) i ja la deixaré així fins al juliol. A veure com va. Pau Cabot · Discussió 16:24, 30 maig 2022 (CEST)[respon]
Fet Fet! -- Cataleirxs (disc.) 17:36, 30 maig 2022 (CEST)[respon]