Discussió:Carraca

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Crec que és una ABERRACIÓ històrica el paràgraf que diu: " Eren molt apreciades per venecians, genovesos i portuguesos, i menys utilitzades per castellans i aragonesos. A les drassanes del Cantàbric es van construir molt poques carraques, pel seu mal comportament en els temporals."

Veiam: Aragó NO TÉ MAR, ni mai ha estat terra de navegants. En canvi, ni tan sols s'esmenten els catalans, bons navegants des d'èpoques remotes. Tan és així que ja un plom amb inscripció ibèrica trobat a Pech Mao, ja parla d'una embarcació que uns ibers emporitans posen en venda, i estem parlant de dos mil.lennis d'antiguitat.

Què potser aquest menyspreu a la realitat segueix el criteri CASTELLÀ de pensar que la història la fan els MONARQUES i per tant Catalunya no té entitat històrica per "no haver estat mai un regne "??

Un criteri així crec que en ple segle XXI, quan tots els historiadors europeus opinen que la història NO és la de les dinasties monàrquiques sinó la de les masses de gent que confegeixen els pobles, un criteri així represent una monumental RECULADA metodològica i una MISTIFICACIÓ de l'autèntica història d'Europa.

16 . 05 . 2015 Joan Ruiz i Solanes.el comentari anterior sense signar és fet per 88.9.9.86 (disc.contr.) 09:59, 16 maig 2015 (CEST)[respon]

En lloc de fer aquesta diatriba amb profusió de majúscules, era més senzill anar a l'article i canviar-ho, cosa que qualsevol pot fer.--Carles (enraonem) 09:59, 16 maig 2015 (CEST)[respon]