Discussió:Caserna

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Segons el diccionari normatiu http://dlc.iec.cat/results.asp

quarter

1 1 m. [LC] Quarta part d’un tot. 1 2 m. [LC] [AGR] Meitat, simètrica de l’altra, de la part anterior o posterior d’un animal dividit transversalment per la meitat. Un quarter de gallina. Fer quarters d’un pollastre. Un quarter d’una canal de boví. 1 3 m. [HIG] Compartiment resultant de la divisió del camper amb dues línies entrecreuades. 1 4 m. [HIG] Compartiment resultant de la divisió del camper amb més de dues línies que s’entrecreuen. 2 1 m. [HIH] Barri o districte d’una ciutat quadripartida. 2 2 m. [HIH] Barri o districte urbà. 2 3 m. [HIH] Districte d’alguns territoris jurisdiccionals que estan quadripartits. 2 4 m. [HIH] Districte de determinats territoris. 3 1 m. [DE] Indret on està situat un exèrcit en campanya. 3 2 [LC] [DE] quarter d’hivern Lloc on allotgen les tropes durant l’hivern. 3 3 [LC] [DE] quarter general Lloc on està establert el cap d’un exèrcit amb el seu estat major. 3 4 m. [LC] [DE] Caserna . 3 5 [LC] [DE] donar quarter Oferir bon tracte als vençuts quan es donen retent les armes. 4 m. [LC] [TRA] Tapa de fusta d’una escotilla.

La definició donada en aquest article és la de Caserna que correspon a una de les accepcions de Quarter

caserna

f. [LC] [DE] Edifici destinat a allotjar-hi la tropa, la policia, els bombers, etc.

--Jinglada 10:55, 5 set 2007 (CEST)[respon]

D'acord amb les dades ací transcrites, és evident que quarter té molts significats; que el que equival a caserna no és pas preferent (3.4, i remetent a Caserna); i que el mot que en català expressa unívocament el concepte és caserna. D'altra banda, només cal remenar una mica la bibliografia per a comprovar que caserna és preferent en els usos escrits i en registre estàndard (caserna del Bruc; casa caserna de la Guàrdia Civil)... A la mateixa Viquipèdia hi ha diverses entrades encapçalades per caserna, incloent-ne que es refereixen a casernes del món hispanòfon en què l'original és cuartel; per ex., l'article sobre l'assalt a la caserna de Moncada (Cuba). Donar Quarter com a preferent és un error.Joan Rocaguinard (disc.)

Estic d'acord i per això he creat la nova pàgina de desambiguació.--Jordiferrer (disc.) 13:50, 2 ago 2011 (CEST)[respon]