Discussió:Corrupció

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Fotografia[modifica]

Em fan molta gràcia els monos (i a qui no), aquestes petites personetes peludes que no dubten en posar-se el dit a l'anus i després llepar-se'l, però no crec que la foto sigui la més adequada pel tema, ni per una enciclopèdia en general. No sé què en penseu.

D'acord. Estaria bé per un assaig, però no per un article enciclopèdic. De fet, el problema d'aquest article és que moltes coses que diu semblen més un article d'opinió que una altra cosa.--Pere prlpz (discussió) 12:57, 24 ago 2008 (CEST)[respon]

Aspecte visual[modifica]

  • No me'n surto gaire bé, de compaginar imatges i text, i tampoc sé com compaginar la taula de continguts amb la resta del text (voldria que quedés a la dreta, integrada com una imatge)

--Libero 21:44, 3 gen 2006 (UTC)


Concreció en la definició[modifica]

  • La definició del principi sembla massa general. Seguint aquesta definició qualsevol benefici il·lícit seria corrupció. S'ha de distingir el que es un robatori, el frau, l'enriquiment il·lícit, de la corrupció.

La corrupció, segons el diccionari de la enciclopèdia catalana (vegeu: [1]) apart de l'acció de corrompre (poden ser alteracions de les substàncies quan es tornen impures, viciar, o tenir relacions sexuals amb menors) i induir a una autoritat a obrar il·legalment, però no qualsevol enriquiment il·licit. Plàcid Pérez Bru 14:27 29 oct, 2005 (UTC)

  • Si bé és cert que les definicions (totes) són força generals, perquè la intenció és que siguin la part introductòria del desenvolupament del tema. Cal tenir en compte que a l'estricta definició no es parla expressament de l'enriquiment, sinó que es tracta l' obtenció d'un benefici aliè al bé comú; és a dir, que en aquella persona s'ha dipositat una confiança, i el què fa esdevé traició quan busca quelcom que no té res a veure amb el què se n'esperava.

Pel cas de la corrupció de menors, pensem que hi ha un problema de tradició llingüística, ja que la persona corrupta és l'adulta que intervé en la sexualitat dels menors: l'entorn social li diposita la confiança en el tracte privat amb el menor, i l'adult traiciona aquesta confiança (tots els casos s'han desenvolupat amb aquest principal problema). De tota manera, potser sí que igualment val la pena introduïr la visió cristiana de la puresa sexual dels éssers, i doncs la seva corrupció. --libero 00:21, 15 nov 2005 (UTC)

  • No és el benefici allò que fa la corrupció, sinó que aquest provoqui la traició a un compromís o a una confiança.

--Libero 20:10, 3 gen 2006 (UTC)

corrupció sexual[modifica]

em sembla una secció amb un redactat poc neutral--barcelona 22:58, 5 maig 2007 (CEST)[respon]

El cas Tamayo[modifica]

Per posar el cas Tamayo com a cas de corrupció caldria posar referències. Que jo sàpiga els participants no han estat condemnats per corrupció, i ni tan sols acusats. Si no s'aporten proposo esborar-lo. Els altres casos d'exemple també necessiten referències.--Pere prlpz (discussió) 13:00, 24 ago 2008 (CEST)[respon]

d'acord en esborrar i caldria neutralitzar part del redactat --barcelona (discussió) 19:01, 8 nov 2008 (CET)[respon]

Exemples[modifica]

La tria dels exemples i casos reals no segueix cap criteri d'inclusió fixat, cosa que pot donar peu a biaixos ideològics. Crec que caldria esborrar els exemples i casos reals per aquest motiu i degut a que en la versió actual no segueixen un estil enciclopèdic. --Davidpar (disc.) 15:21, 6 gen 2015 (CET)[respon]