Discussió:Creu de Sant Jordi

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Caldria separar-ho en dos articles, la creu en si i el guardo.--Felato 23:55, 8 abr 2006 (UTC)

Totalment d'acord, i més ara que existeix la llista amb cara i ulls. Pau Cabot · Discussió 11:03, 7 des 2006 (CET)[respon]

Només per a catalans?[modifica]

"és el màxim reconeixement que pot rebre un català per part de les institucions de la Generalitat de Catalunya". D'aquesta frase dedueixo que només els catalans poden rebre aquest premi, però a la llista hi ha gent de la resta de l'estat espanyol i de l'estranger. --Alfàndec 08:10, 22 febr 2007 (CET)

Lo de Génova, Inglaterra y las cruzadas: es un mito moderno[modifica]

La historia de que los ingleses en época de las cruzadas pidieron permiso para usar la bandera de las naves de Génova es una suposición surgida en la época victoriana, repopularizada ahora por la prensa amarillista y el corta y pega. Las fuentes históricas son claras: en época de Ricardo Corazón de León el distintivo de los cruzados ingleses era una cruz blanca (la cruz roja identificaba...a los franceses). Ni idea de por qué luego se invirtieron los colores durante la guerra de los Cien Años (cruz roja para los ingleses y blanca para los franceses)(y aspa roja para los borgoñones, aspa blanca para los escoceses, cruz negra para los bretones y cruz verde para ya no me acuerdo quién).