Discussió:Elionor de Borbó i Ortiz

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

A Catalunya el Príncep d'Astúries es diu Príncep de Girona.--Paco 16:46 1 nov, 2005 (UTC) Jo es tic molt contenta de el neixament de la Infanta Elionor, i crec que te tot el dret a ser la sucecora, la proxíma reina. Julia Marcelina Sonia

¡Encara sort! Ja no caldrà modificar la Constitució: Elionor serà reina.[modifica]

L'anunci de l'embaràs de la princesa Letícia -d'una nena altra vegada- el 27 de novembre de 2006 alleuja finalment els problemes legals i els maldecaps que s'haurien pogut produir si hagués estat un mascle. Encara que no es descarta que la princesa pugui tenir més fills (i un nen que seria aleshores l'hereu per davant de les germanes sense discussió), tenint en compte que la cessària no aconsella tenir més de 2 o 3 parts, ja podem donar quasi per segur que els Prínceps d'Astúries només tindran dues filles. D'aquesta manera Elionor serà reina ajustada completament a la Constitució de 1978, car es pubilla (filla primogènita) amb germana menor, i això li permet ocupar el tron amb tota tranquil·litat (com ja succeï en el seu dia amb Isabel II i la seva germana menor Lluïsa Ferranda). Tindrem Elionor I.

el comentari anterior sense signar és fet per Pere prlpz (disc.contr.) 20:09, 29 nov 2007 (CET)[respon]

Hipotètic o no[modifica]

S'ha tret el paràgraf que diu que si és reina serà Elionor I i es comenta les Elionors anteriors, per hipotètic.[1] És veritat que podria canviar-se el nom com a reina, però em sembla que el que s'hi diu és força raonable i no té conseqüències no evidents de les fonts. Si es vol assegurar que no estem fent futurologia sempre podem posar més condicionals "Si arriba a regnar, si manté el nom d'Elionor com a reina, i si segueix la numeració de la Corona de Castella com han fet tots els Borbons...".

El que sí que em sembla massa hipotètic és el paràgraf que parla d'una reforma de la successió fora de la constitució i les seves conseqüències.

Aleshores, jo recuperaria el paràgraf d'Elionor I i trauria el de la hipotètica nova carlinada.--Pere prlpz (disc.) 11:00, 20 juny 2014 (CEST)[respon]