Discussió:Epicur

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

el comentari anterior sense signar és fet per Bestiasonica (disc.contr.) 23:53, 22 jul 2009 (CEST)[respon]

Els hedonistes no només són posteriors a Epicur sinó que van mal interpretar fins a la tergiversació els seus ensenyaments. Llull · (vostè dirà) 13:59, 25 ag 2006 (UTC)

No és possible que tinguis una idea errònia de l'hedonisme, basada en una caricatura o tergiversació d'aquest? En aquesta visió, evidentment Epicur no hi entra. Però en visions més àmplies i obertes de l'hedonisme Epicur n'és el màxim exponent. --
a la wp anglesa només parlen d'epicureanisme. l'única cita que hi apareix -almenys a la versió actual- sobre l'hedonisme (i a més en el sentit modern) és precissament per a desmarcar-lo'n:
Although Epicurus believed in pursuing pleasure, 
he was by no means a hedonist in our modern sense 
of the word. He explicitly warned against 
overindulgence because it often leads to pain.
els meus 2 cèntims --Guillem(Discussió) 11:56, 14 set 2006 (UTC)
Això del "in our modern sense of the word" va per on jo deia. A part, a l'article sobre epicureisme hi diuen:
Although Epicureanism is a form of hedonism, insofar as it declares pleasure as the sole intrinsic good, its conception of absence of pain as the greatest pleasure and its advocacy of a simple life make it quite different from "hedonism" as it is commonly understood. Un altre cop "hedonisme" entre cometes i referint-se a com és comunament entès...--

Segur que Epicur no era hedonista??[modifica]

Segons l'enciclopèdia catalana, tant Epicur com Aristip són considerats hedonistes.

Què et fa pensar que l'hedonisme és un invent posterior? Parlem-ne... --cromelnordic 08:43, 26 ag 2006 (UTC)

M'ho fa pensar que sigui un invent posterior i que el missatge sigui oposat. Llull · (vostè dirà) 09:01, 26 ag 2006 (UTC)
A la versió en anglès el posen com a predecessor a l'hedonisme. I és veritat que en va posar les bases, però per deformació, no per formulació. Llull · (vostè dirà) 09:06, 26 ag 2006 (UTC)
Aleshores, si suposessim (jo no ho faria ara mateix, acceptar aquesta filosofia) que la vostra versió sobre Epicur ("és un pre-hedonista, però no un hedonista") és la correcta, què els hi diríeu als responsables de l'Enciclopèdia Catalana? Com justificaríeu el seu error corresponent? Vaja, per preguntar que no quedi, mmm... --cromelnordic 02:07, 27 ag 2006 (UTC)
Que probablement han llegit les males interpretacions dels hedonistes però no el que deia l'Epicur sobre el qual deuen haver escrit d'oïdes. Llull · (vostè dirà) 21:13, 27 ag 2006 (UTC)
I tindries el valor de dir a la gent de l'Enciclopèdia Catalana tot això??? Dir-m'ho a mi és fàcil... Bé, vaja, no ho dic per provocar, però sí em dius "Els hi rebatria a la cara aquest error i tots els que tinguessin", vaja, només vull dir que no seria tant fàcil. Tampoc seria fàcil per a mi, de debò que no... En fi, salut. --cromelnordic 23:09, 27 ag 2006 (UTC)
No tothom en aquest món té en aquesta vida la fita d'anar de prepotent i restregar les coses a la cara dels altres. No hi ha cap enciclopèdia que tingui el mateix contingut en cada article que una altra, i per sort, per què això vol dir que la gent pensa i no ho escriu tot sense judici. Els espais de discussió dels atricles són per discutir sobre els articles, no per reptar a la gent a ximpleries a cada divergència que aflori. Llull · (vostè dirà) 23:17, 27 ag 2006 (UTC)
Bé, doncs deixem estar el tema. Només vull dir una cosa: estic d'acord amb l'Enciclopèdia catalana, i crec que hedonisme (ve d'"hedoné", un terme grec) va ser una cosa inventada pels grecs, i que tant Aristip com Epicur eren hedonistes.
En fi, però només és la meva opinió (certa o no), i també la d'altres, com la de la Gran Enciclopèdia Catalana, però no la de tothom, ja es veu.
Opto per oblidar-nos d'aquesta divergència d'opinions i centrar-nos en altres temes. Salut!!! --cromelnordic 08:20, 29 ag 2006 (UTC)

Epicur va proposar una filosofia hedonista. El que ha originat la discussió és el fet que hedonisme ha adquirit actualment un sentit negatiu, però que no té res a veure amb el que va plantejar Epicur (de fet, l'epicureisme rebutjaria completament el que s'entén de forma negativa per hedonisme actualment). Quan tingui temps ho explico a l'article, d'acord? (ja prou feina tinc amb els medievals...) --Meldor 14:26, 17 set 2007 (CEST)[respon]

Ok, Meldor, ja posaràs més informació a l'article sobre Epicur. M'esperaré. Fins aleshores! --cromelnordic 21:08, 18 set 2007 (CEST)[respon]