Discussió:Extremeny

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El barranquenho és portuguès, no extremeny. --Ibèric (discussió) 07:03, 5 abr 2008 (CEST)[respon]

Ja ho he posat on cal. --Ringurrangu (discussió) 20:21, 24 abr 2008 (CEST)[respon]

Hola, al principi de l'article menciona que es parla a la part nord-est de Extremadura i després es menciona que es parla a la part nord-occidental de Cáceres. En el mapa es veu que es en la part " nord-oest" de Extremadura. --Agustí Martínez Botija 03:48, 31 jul 2009 (CEST)

Hem d'arreglar tot el desgavell que hi ha al voltant de l'asturlleonès (el cas de l'article Extremeny)[modifica]

L'article extremeny no te CAP referència; tampoc té CAP enllaç amb un mínim de credibilitat lingüística; la majoria dels trets lingüístics als que es fa referència ja s'han extingit i la resta són característics del castellà parlat a Extremadura i de la resta de les parles occidentals del castellà amb un antic substrat asturlleonès;

CAP enllaç aclarix quanta gent parla l'extremeny, ni el seu indeterminat territori lingüístic, o algú trau alguna cosa en clar del que vol dir l'Etnologue aci?: 200,000 in Spain. 500,000 able to use it, including some monolinguals (1994 T. Erickson). Most use northern dialect. Population total all countries: 201,500. Ethnic population: 1,100,000 (1994).

I aci?, algú pot localitzar concretament on es parla?: Extremadura Autonomous Region (except the Fala-speaking valley northwest, Portuguese dialect-speaking strips west, and Spanish-speaking strip east); some neighboring areas. Also in Portugal.

Propose, deixar de fer copia-pega de les mamarratxades de la viquipèdia en castellà en quant a tot el que envolta l'asturlleonès, i mentre no hi haja una bona referència, borrar l'article Extremeny o reanomenar-lo com a parles castellanes d'Extremadura o castellà d'Extremadura i replantejar gran part del seu text.

post: i bé tinc la meua opinió en quant al despropòsit de la viquipèdia en ehtremeñu, també ens haurem de preparar per a rebre una nova llengua amb la seua corresponent wiki: la fala, en procés de creació, al projecte de reforma d'Estatut d'Astúries. Sinó, al temps. Posarem a l'article de l'eonaviego que també és una llengua, o farem cas als filòlegs com fins ara?Ejodek

Extremeny, castellà d'Extremadura?[modifica]

Demano disculpes per no escriure en català... Nu compartu en absolutu qu'esti artigu al tentu el estremeñu tenga una tupa erroris. Reconozu que puéi qu'anguninus puntus prejisin ciertu contrasti peru d'aí a idil qu'es recomendabri borralu... Sinceramenti, piensu que básicamenti es abondu fiabli. En efeutu, la juerza los rasgus lingüísticus que dan caraiti a la lengua estremeña (sí lengua, enqui puea amuelal a los de siempris) son "residualis"... cómu nu van a selu si dendi los estamentus púbricus que deberíen dal arrempuji y proteción a esti legáu lingüísticu solu jadin desprecialu y preseguilu, lu mesmu qu'a las otras modalidadis d'Estremaúra comu A Fala de Xálima y el portugués d'Olivença y d'algotras localidadis fronteridas (tamién agonizanti)? En absolutu el estremeñu es castellanu d'Estremaúra ( ni castellanu mal palráu, que suelin idil los detractoris). Es una modalidá con presonalidá propia, d'origin indudabri astur-leonés, sí, con infruju castellanu... insistu, en gravi riesgu de desaparecencia anti la desidia institucional. Borralu? No... al contrariu, difundilu dignamenti. Agraecíu. Gràcies. Antòniuel comentari anterior sense signar és fet per Antòniu (disc.contr.)