Discussió:Família tipogràfica

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Aquest article és objecte d'atenció per part del Viquiprojecte:Tipografia (UOC) (Discussió), que té el propòsit de crear o millorar els articles sobre Tipografia (tipògrafs, lletres tipogràfiques, taxonomies, definicions sobre termes tipogràfics) a la Viquipèdia seguint criteris de qualitat. Per tal de participar o tenir-ne més informació, sisplau visita la pàgina del projecte. Consulteu també els criteris terminològics i, si feu mostres de caràcters, tingueu en compte les pautes comunes per crear-les.

--Dvdgmz (disc.) 09:54, 28 set 2010 (CEST)[respon]

Aquest article s'ha creat des de o és objecte d'atenció per part del Viquiprojecte:Imatge i Llenguatge Visual (UOC) (Discussió), que té el propòsit de crear o millorar els articles sobre Llenguatge Visual i Disseny Gràfic a la Viquipèdia seguint criteris de qualitat. Per tal de participar o tenir-ne més informació, sisplau visita la pàgina del projecte.

el comentari anterior sense signar és fet per Dvdgmz (disc.contr.) 19:38, 7 maig 2010 (CEST)[respon]

Potser caldria crear un nou article sobre classificació de famílies tipogràfiques i aquí deixar el tema d'una manera més resumida. Aquest nou article hauria d'incloure altres sistemes de classificació no inclosos aquí. --Dvdgmz (disc.) 16:34, 5 juny 2010 (CEST)[respon]

Font tipogràfica o Font (tipografia) no existeix en català (DIEC)[modifica]

Em sap greu però el fet d'haver treballat el 1986 a una empresa que en deien fonts (equivocadament) no és una referència admissible per a la viquipèdia, vaig vendre Apple de 1980 a 1990 (Mac's amb Tipus de lletra des de 1984)

Tipus existeix en català des de el segle XV fins el segle XXI sense solució de continuïtat.
es:Fuente (tipografía)) és una mala traducció de en:font anglès (com es:Canal de la Mancha) que ve del francès fr:fonte de caractères, però sabent que ve de fonte-fondre (fosa-fondre) vegeu: en:type foundry
Pòlissa (de fr:police de caractère) seria acceptable per la referència aportada «Família tipogràfica». Gran Enciclopèdia Catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.

--Mcapdevila (disc.) 14:25, 2 jul 2012 (CEST)[respon]