Discussió:Glicació

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Discussió:Glucosilació)

el comentari anterior sense signar és fet per Leptictidium (disc.contr.) 01:09, 24 des 2008 (CET)[respon]

Errada en el títol[modifica]

Arran d'una consulta terminològica que he atès, m'han fet veure que aquest títol és erroni, sembla: hauria de ser "glicosilació" (Termcat). De fet, a dins de l'entrada es parla només de "glicosilació", i hi ha una altra entrada "glicosilació" a la Viquipèdia: potser s'haurien de fondre totes dues o eliminar aquesta. També s'haurien de revisar els enllaços a altres idiomes, perquè aquesta entrada enllaça amb "glycosylation" (anglès) i en canvi "glicosilació" remet a "glycation" (anglès). No en sé gens, de bioquímica, però sembla clar que es tracta d'un error. - Pere Drou

Títol de dos articles viquipèdia i dues entrades wikidata[modifica]

En català es poden trobar dos articles, Glicosilació i Glicació. Els dos termes en anglès són acceptats, però hi ha discussió. Com diu el company Pere Drou, en la cerca en Termcat, no hom troba la paraula Glicació. Per una altra banda, hi ha dues entrades en wikidata que poden confondre'ns a l'hora d'enllaçar-les amb viquipèdia:

Glucosilació (Q898365)

glicosilació (Q25790)

Caldria demanar l'opinió de companys amb domini de la bioquímica per acordar canvis en el títols d'algun dels dels articles de viquipèdia i wikidata, o bé fusionar-los.

--Castell (disc.) 01:52, 30 jul 2020 (CEST)[respon]