Discussió:Graf (matemàtiques)

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Discussió:Graf)

Propietats dels grafs[modifica]

Estava repassant la secció Propietats dels grafs i he vist que en el segon paràgraf es diu "Un graf amb només vèrtexs i cap aresta es coneix com a graf degenerat. El graf amb cap vèrtex i cap aresta s'anomena a vegades el graf nul o graf buit, però no tots els matemàtics permeten aquest objecte."

No havia sentit mai l'ús de "graf degenerat" per a un graf que no té arestes, i de fet a la versió anglesa (de la qual crec que aquest article n'és una traducció) veig que en diu "edgeless graph". Buscant la definició de graf degenerat veig (de nou a la versió anglesa) que "a k-degenerate graph is an undirected graph in which every subgraph has a vertex of degree at most k". El que sí he sentit diverses vegades és graf buit per a graf amb vèrtexs i sense arestes, tot i que aquest terme s'utilitza sovint també per a graf nul (sense vèrtexs ni arestes). Jo canviaria aquestes dues frases d'aquesta manera, a veure què us sembla:

Un graf amb només vèrtexs i cap aresta es coneix com a graf 0-degenerat. El graf amb cap vèrtex i cap aresta s'anomena a graf nul o graf buit, però no tots els matemàtics permeten aquest objecte. Alternativament, els termes graf nul o graf buit també poden denotar el graf amb només vèrtexs i cap aresta. Habicht (disc.) 15:12, 14 oct 2013 (CEST)[respon]