Discussió:Guerra del Golf

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Nomès es parla de costos i de víctimes per part dels nord-americans. No es parla del bloqueig econòmic posterior sobre l'Iraq ni de les víctimes que això va causar. Penso que cal una objectivació de l'article. rt

--Hug 01:50 30 oct, 2005 (UTC)

Punt de vista imparcial o article incomplet (esboç)?[modifica]

Penso que totes les dades aportades són objectives i verificables, si ve es poden completar més com és natural però si manca alguna dada no és per parcialitat sinó per dificultat d'obtenir-la o per considerar que no és pertinent.

Proposaria que l'article és considerès un esboç

Faltaria precisar les dades de morts pels dos bàndols: Les autoritats iraquianes van dir oficialment que 2.300 civils van morir en atacs a ciutats. En canvi no he trobat mencions a soldats morts en combat (cal pensar que aqusts tipus d'informacions formen part de l'estratègia d'una guerra, s'oculten, es magnifiquen o es minimitzen). Les forces aliades són realitat l'única font de dades tant d'un bàndol com el de l'altre: En el cas dels morts iraquians els aliats precisen només fins desenes de milers de morts i basant-se en fonts indirectes (com informacions dels presoners etc) i en el cas de morts aliats precisen la unitat, segur que amb noms i cognoms) i aquest és un aspecte important perquè l'article sembli parcial (les dades provenen d'una sola font, la dels guanyadors i són molt difícils de verificar) .

L'article és sobre la guerra: causes, accions militars, armament, danys etc. La postguerra i les conseqüències de la guerra no la incloc i a més aquesta no és la única guerra a la zona ni les sancions aplicades una conseqüència (Kurds). L'assumpte de les sancions és una qüestió política no bèlica, hi està directament implicada la ONU organització política a la qual pertanyen tos dos bàndols.--Victor M. Vicente Selvas 11:01 6 nov, 2005 (UTC)

Accepto els teus arguments i estic d'acord amb que es consideri la pàgina un esboç. --Hug 23:24 6 nov, 2005 (UTC)

Nens de dubtós nivell intel·lectual[modifica]

Si us plau, revisa el teu article perquè hi ha algun retardat mental al qual sembla agradar-li fer-se notar i ha esgarrat totalment la pàgina.