Discussió:Jovent Republicà

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Caldria donar-li un to objectiu a l'article companys.

--Hug 03:51 16 oct, 2005 (UTC)

Per què ho dius? On veus la falta d'objectivitat?
--Saganian 23:03 21 feb, 2007 (UTC)

He citat l'article i trec per tant l'etiqueta que alerta que no tenia fonts i referències, si us sembla bé.Mendixka (disc.) 12:56, 29 març 2011 (CEST)[respon]

Abril 2018: canvi de nom o sols d'imatge corporativa?[modifica]

He estat revisant documents relacionats amb el "pas" de la denominació "Joventuts d’Esquerra Republicana (de Catalunya)" a "Jovent Republicà" i detecto que, formalment, el que es va aprovar en la Conferència Nacional del 7 i 8 d'abril de 2018 a Vilafranca del Penedès va ser el canvi d'imatge corporativa, no pas del nom de l'entitat. Això quedaria roborat pel següent:

  1. El tuit emès per la pròpia organització el 8 d'abril i que es reproduïa en la notícia de Nació Digital incorporada com a referència de la frase «Fins a l'abril de 2018 portava el nom Joventuts d'Esquerra Republicana» en l'l'edició posterior al reanomenament fet per Flamenc.
  2. El tuit amb que Pau Morales, Portaveu Nacional, responia a alguna primera reacció al tuit anterior on s'expressa la queixa que "... un canvi de nom tan fort no s'entén...". Literalment Morales hi respon: «No hi ha canvi de nom. Som les Joventuts d'Esquerra Republicana, el jovent republicà.» (la negreta és meva).
  3. El nom complet Joventuts d'Esquerra Republicana segueix apareixent per tot arreu com a nom oficial. Es pot veure, entre altres, a:

Sí és cert que, cada cop més, fins i tot en documents interns, apareix la utilització del "nom curt Jovent Republicà" que semblen anar adoptant com a "marca". La "inconsistència" es fa palesa, per exemple, quan el "títol" que posen en el web sota l'enllaç al document de les eleccions municipals és "Propostes marc del Jovent Republicà per a les properes eleccions municipals", que no es correspon amb el "PROGRAMA MARC MUNICIPALS 2019 - Joventuts d'Esquerra Republicana" que s'hi pot llegir dins.

En conseqüència, la meva proposta seria:

  • Si el nou "nom comercial / denominació usual" amb que, segons sembla, volen ser coneguts és la "versió curta", deixar l'article amb aquesta denominació.
  • Recuperar l'inici de l'article que es va posar en la primera edició relacionada amb el "canvi de nom": «Les Joventuts d'Esquerra Republicana (Jovent Republicà)».
  • Considerant una mala interpretació periodística, o mala explicació, la notícia de Nació Digital sobre canvi de nom (i també altres similars com la de VilaWeb), canviar la frase en qüestió afegint una nota al peu (plantilla {{Efn}}) que expliqui aquest fet i incorpori la/les referència/es, en evitació de futures edicions contradictòries.

També cal "posar ordre" en el Q2091511 de Wikidata!

D'acord? --FranSisPac (disc.) 05:11, 23 maig 2019 (CEST)[respon]

@FranSisPac: Sembla que utilitzen al menys tres noms, un llarg d'ús oficial, un acrònim i un curt d'ús quotidià, com al logotip i les notícies que publiquen a la mateixa pàgina web. Amb les fonts documentals dels quals disposava ho havia malentès. La teva proposta sembla coherent. És el dilema perpetu quan una cosa té més d'un nom i que hem de triar-ne ú per fer l'article.--Flamenc (disc.) 10:15, 23 maig 2019 (CEST)[respon]
Gràcies @Flamenc: diria que la confusió (que han creat) és bastant general, inclosos la seva mateixa gent i els mitjans de comunicació. Més d'un cop encara "se'ls escapa" el JERC, amb la "C". No immediatament, però quan pugui m'hi posaré... si encara no està resolt. Cordialment,--FranSisPac (disc.) 11:57, 23 maig 2019 (CEST)[respon]