Discussió:Llengua aglutinant

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
  • "Aglutinant es un tipus de llengua que combina, segons normes fixes, paraules invariables"
El que hom combina a les llengües aglutinants són morfemes, no pas paraules (quan hom combina paraules es tracta de composició, independentment del tipus de llengua).

A aquest article potser podrieu incloïr una mica més d'informació (a continuació, un extracte de l'article "agglutinative language" a la viquipèdia anglesa):

Una llengua aglutinant és aquella que forma els seus mots per encadenació o combinació de morfemes. El terme aglutinant (derivat del llatí agglutinare 'enganxar, adherir') el va introduïr Wilhelm von Humboldt a l'any 1836, per tal de classificar les llengües des d'un punt de vista morfològic.
Les llengües aglutinants són un tipus de llengua sintètica en què cada afix representa una unitat de significat (com ara diminutiu, pretèrit, plural,...).
La distinció entre llengua aglutinant i llengua fusional, de tota manera, no és sempre clara. Hom podria parlar d'un continuum al que, entre ambdós extrems (aglutinació i fusio), hi ha llengües vàries que tendeixen a l'u o a l'altre.
Exemples de llengües aglutinants són les llengües uràliques, altaiques, el japonès, el coreà, les llengües dravídiques, l'inuktitut o esquimal, el swahili/suahili, i algunes llengües mesoamericanes com ara el nahuatl, l'huastec i el totonac. (També eren aglutinants llengües com el sumeri o l'elamita). Theo, 2005-4-14
Si creus que pots millorar o ampliar l'article, endavant. Pots modificar el que creguis convenient sense demanar permis a ningu. Xevi 18:04 14 abr, 2005 (UTC)
OK. :-))