Discussió:Oceania

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La clasificació entre estats i altres hi ha casos que poden ser polèmics:

  • Austràlia està organitzada en estats i territoris. Les illes Christmas i Norfolk són uns dels territoris. No crec que s'hagin de senyalar apart d'Austràlia. Sería com les illes Canàries...
  • Palau i les illes Marshall són repúbliques en lliure associació amb els Estats Units. Són com les Mariannes Septentrionals. Haurien d'estat en el mateix apartat d'altres.
  • Midway és una illa administrada directament pel govern dels EUA. També ho són: Wake, Baker, Howland, Jarvis, Johnston i Palmyra. Es poden definir totes sota el nom en:United States Minor Outlying Islands. Com es pot traduir aixó? Illes menors d'ultramar? Illetes allunyades?

Espero veure opinions abans de tocar res. Per últim, recordar que qualsevol canvi afectarà a Template:Oceania.--VRiullop 12:09 25 ago, 2005 (UTC)

Bé, doncs, justifico aquí el canvis que faré. Deixo a "estats" els que són membres de les Nacions Unides, encara que siguin estats associats. Trec Christmas que és a l'oceà Índic. Deixo Norfolk, territori reconegut per les NU. Substitueixo Midway i Wake pel més ampli d'"Illes menors disperses dels Estats Units". Em decanto per la traducció portuguesa. Ultramarines de la traducció espanyola no em convenç ja que les illes no són a l'altre banda del mar sinó al bell mig.--VRiullop 09:08 28 ago, 2005 (UTC)

Oceania és una regió del món o és un continent? Segons el que vaig aprendre a l'escola, és un dels continents de la Terra terra format per illes.--Alonso 20:09, 26 ag 2006 (UTC) Això del "continent australià" em sembla una concepció anglosaxona. --Alonso 20:11, 26 ag 2006 (UTC)