Discussió:Oman

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Hi ha grans diferències referents a l'àrea entre les versions anglesa (i francesa) i la neerlandesa (i alemanya i espanyola). He triat la versió nl: pq s'assembla més a la GEC. Fins i tot l'himne nacional no coïncideix! (el de fr: i nl: és la primera frase de l'himne a en:).

Pel que fa a independència: algunes trien l'expulsió dels portuguesos, altres de l'Imperi Otomà (com ara ho tenim ací) i jo fins i tot m'aventuro a proposar la finalització del protectorat britànic (com ja hem fet a algun altre país que ara no recordo). Suggerències?

A totes les viquis hi diu que el país s'ha mantingut en pau des de l'arribada de l'actual soldà. Algú sap si és realment cert això? Vull dir, no és com molts altres països de per allà que estan "oficialment en guerra" amb Israel? O és només Síria i algun altre?

Aclarir aclarir, poc..però, certifico el caos informatiu al voltant d'Oman (a Internet).

Àrea> Les diferencies és repeteixen a Internet . He entrat a una dotzena de webs i no he pogut treure l'aigua clara (p.ex. la BBC dóna 309,500 sq km, la CIA 212,460 sq km i altres 272,000 sq km).

Les diferencies podrien estar motivades per la manca d'acord en la fixació dels límits amb els EAU i Aràbia Saudí.

A la següent una web, he trobat:

...according to official estimates, covers a total land area of approximately 300,000 square kilometers; foreign observer estimates, however, are about 212,000 square kilometers,

Independència> A la taula es podria posar el 1650 i al text aclarir que des del 1891 fins al 1971 va ser de fet un protectorat britànic. Dic l'anterior perquè l'expulsió dels otomans no està clara. Algunes fonts parlen de dos períodes d'ocupació otomana 1550 - 1551 i 1581 - 1588 i un de persa 1741 - 1749, altres situen al 1741 l'expulsió persa.

Pau> Al principi del seu regnat (el 1970) va haver d'enfrontar-se a una revolta a la regió de Dhofar al sud del país, 1965-75. Després sembla que es fan moltes inversions per millorar les infraestructures d'aquesta.. En política exterior ha estat aliat del Regne Unit i després del EUA. Pel que fa a Israel només he trobat referència en una web i 'interpreto' de l'anglès que es plantejava establir relacions diplomàtiques, però l'actitud israeliana al territoris ocupats ho va frustrar.

Si vols et puc passar el llistat de webs portaven una una mica d'informació (contradictòria, tot s'ha de dir).

Home, doncs potser sí que estaria bé tenir el llistat aquí, perquè si algú vol "navegar per aquest caos" hi tingui un accés ben fàcil. En tot cas gràcies per la recerca. Això del protecorat pinta bé.--Jahecaigut 16:39 20 mai, 2005 (UTC)


Llistat (mostra) de webs amb informació i sobre Oman.

http://lcweb2.loc.gov/frd/cs/omtoc.html

http://www.arab.de/arabinfo/oman.htm

http://www.tiscali.co.uk/reference/encyclopaedia/countryfacts/oman.html

http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle_east/country_profiles/791892.stm

http://www.odci.gov/cia/publications/factbook/geos/mu.html

http://www.country-studies.com/persian-gulf-states/oman---geography,-climate-and-population.html

http://encarta.msn.com/encyclopedia_761561099/Oman.html

http://www.omaninfo.com/oman/geography.html

http://www.worldstatesmen.org/Oman.html

http://www.britannica.com/eb/article?tocId=9114426&query=oman&ct=

http://lexicorient.com/e.o/oman.htm

--BSerra 17:48 20 mai, 2005 (UTC)

Secció d'història[modifica]

Ara que ja hi ha un article específic per a la la història d'Oman, caldria pensar a "buidar" la secció d'història per fer l'article més balancejat. --Bestiasonica (disc.) 01:12, 7 maig 2012 (CEST)[respon]

Fet Fet!--MALLUS (disc.) 13:54, 7 maig 2012 (CEST)[respon]