Discussió:Riu Zambezi

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Diria que en català és "Zambesi", no pas "Zambezi". L'essa intervocàlica ja sona com la "z", i és així (amb "s") que apareix a la Gran Enciclopèdia Catalana. Si no hi ha objeccions, en canviaré el nom d'aquí uns dies.--Jahecaigut 22:24 27 jun, 2005 (UTC)

Bon dia! Jo no tinc a mà cap edició nova de la GEC, però sí que tinc la Petita Enciclopèdia Catalana en un sol volum (ed. de l'any 2000, és a dir, de ja fa uns anyets...), i allà el riu està entrat com a Zambezi, amb dues Z, potser perquè hi han reflexionat i han preferit deixar-ho com el terme internacionalitzat a partir de l'anglès?, o potser per una badada? Enric 08:25 28 jun, 2005 (UTC)


Hola! Un amic que té accés a la GEC en línia (ensenyament-xtec) em va passar el text següent:
Zambezi
port: Zambeze
Riu de l'Àfrica meridional (2 260 km de longitud i 1 450 000 km2 de conca). Neix als monts Kalene, a la regió de Shaba (Congo), a tocar de la frontera amb Angola i amb Zàmbia, davalla en direcció S i travessa la part oriental de Zàmbia, gira cap a l'E i forma les cascades Victòria, que constitueixen la frontera de Zàmbia amb Zimbabwe; al territori de Zàmbia rep diversos afluents (el Lungué-Bungo, el Luanginga, el Kabompo i el Chobe) i, després de rebre el Shangani, pren la direcció NE, forma (des de 1955-59) el pantà de Kariba i rep el Kafue i el Luangwa, penetra al territori de Moçambic, travessa la vall de Tete i, després de girar cap al SE i de rebre les aigües del Shire, es ramifica en un gran delta (8 000 km2) i desguassa al canal de Moçambic, a l'oceà Índic. És navegable al seu curs inferior, fins a Tete.
Jo el nom el vaig donar per bo, el que em va fer anar de bòlit va ser el naixement, vaig perdre una hora fen comprovacions i enlloc vaig trobar que nasqués al Congo. --BSerra 19:36 28 jun, 2005 (UTC)

Reanomenar[modifica]

Originalment, Zambezi havia estat l'article del riu, que és el significat originari i el que busquen tots els enllaços que hi van (desenes, tots incorrectes). Proposo reanomenar el riu a Zambezi i portar la pàgina de desambiguació a Zambezi (desambiguació).--Pere prlpz (disc.) 11:21, 18 gen 2016 (CET)[respon]