Discussió:Roger de Llúria

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

És incorrecte parlar de corona d'Aragó o de reis d'Aragó, ja que també eren reis dels comptats catalans a títol de compte de Barcelona i no pas rei, ja que no existia cap regne català, així com tampoc s'incloïa aquest dins d'Aragó, sinó que eren territoris units tan sols per un rei i la llengua catalana, però amb les seves pròpies lleis. Proposo el canvi de rei d'Aragó a rei de la corona catalanoaragonesa, pels motius exposats.

No, no és incorrecte parlar de la corona d'Aragó, ni de reis d'Aragó. Per contra, sí tens raó quan dius que com a sobirans de Catalunya ostentaven la dignitat (títol) de comte de Barcelona, i també tens raó quan dius que Catalunya no era de cap de les maneres part del regne d'Aragó, sinó que, tal com molt bé dius, eren territoris diferents units per un mateix monarca, i cadascun amb les seves pròpies lleis. En quant a la denominació «catalanoaragonesa», és una denominació inventada per la historiografia catalana al segle XIX, no acceptada generalment, i subjecte a polèmica perquè el nacionalisme espanyol s'aprofita de que fem servir aquesta denominació per atiar l'odi contra els catalans, i provocar discussions entre aragonesos i catalans per a què estiguem dividits i enfrontats, de manera que no tornem a estar aliats com ho estàvem durant l'edat mitjana, que és precisament allò que els hi fa més pànic: que tornem a estar units. És per això que el nacionalisme espanyol sempre estar buscant, i desitjant, que utilitzem «corona catalanoaragonesa», perquè així, aprofitant-se d'això, pot enfrontar-nos els uns contra els altres, i dividir-nos. Tot i així, si malgrat saber que utilitzant aquesta denominació ajudes al nacionalisme espanyol a que provoqui divisions i enfrontament entre catalans i aragonesos, i insisteixes a fer-la servir, pots fer-la servir sempre que vulguis en tant en quant hi ha historiadors que la utilitzen. La denominació «corona catalanoaragonesa» és equivalent a la denominació històrica catalana, «corona d'Aragó», i per tant, sempre que creis un article, pots utilitzar aquesta denominació i et serà respectada. L'únic que se't demana a canvi és que tu facis el mateix, i que per tant aquí respectis la denominació històrica catalana «corona d'Aragó»; perquè la denominació «corona d'Aragó» és la nostra, apareix escrita en català, i és la que ens és pròpia; no deixem que ens la robin, ni que la facin sevir en contra nostra. Les paraules del propi Roger de Llúria, testimoniades per Bernat Desclot, en les grans cròniques medievals catalanes, en són un testimoni: --Georg-hessen (enraona'm) 14:22, 21 juny 2011 (CEST)[respon]
« Ne sol nom pens que galera ne altre vexell gos anar sobre mar, menys de guiatge del rey d'Arago; ne encara no solament galera, ne leny, mas no creu que nengun peix se gos alçar sobre mar, si o porta hun escut o senyal del rey d'Arago en la coha, per mostrar guiatge de aquell noble senyor, lo rey d'Arago e de Cecilia. »
— Frase de Roger de Llúria a la, Crònica de Bernat Desclot; cap CLXVI