Discussió:Rumba catalana

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Origen gitano?[modifica]

Si bé és cert que l'anomenada "rumba catalana" l'han popularitzada gitanos catalans, és fals que provingui d'ells. La rumba és un ritme caribeny. De fet, no és una "barreja d'estils" com diu l'article. La "rumba catalana" només és la "rumba produïda a Catalunya o per catalans". 79.144.146.193 (discussió) 10:46, 18 oct 2008 (CEST)[respon]

El redactat és rar[modifica]

No sembla d'una enciclopèdiael comentari anterior sense signar és fet per 88.27.89.10 (disc.contr.) 15:10, 1 jul 2012 (CEST)[respon]

Remirar[modifica]

Text penjat per un anónim sense referències que es contraposa en d'altres versions. Mentre intento arreglar una mica l'article ho deixo aquí:--KRLS , (disc.) 14:58, 1 jul 2012 (CEST)[respon]

Els veritables reis de la rumba catalana no són el Peret i “El Pescailla” .Aquests primers són els que l'adaptaren als nous gustos lingüístic del règim del anys 50.

Els veritables reis de la rumba ,els qui la varen fer seua i, varen reconvertir el canto ,chico al català l' exportar-en a Gracia junt amb altres cançons purament seues van ésser els gitanos de Lleida .
Aquests estil neixé a finals del segle XI ,a la ciutat de Lleida amb la traducció i reconversió del garrotín en el garrotí lleidata . García Lorca mostrà interès per conèixer-lo. Aquest estil s'estenguer per l'occident de Tarragona amb ciutat de més pes Valls .
Alguns textos antics ,parlen de que el garrotí es un poc de sardana amb un altre poc de flamenc , s'assembla a la farruca amb essències de ritmes de la rumba cubana .
Cabañas guevara ,en una obra seua cap a l'any 1909, insistir amb una traducció al castellà amb el personatge de “La Gitana Dora “al Tíboli. 
Alguns dels primers cantadors són els gitanos del barri de l'ereta, tot i que probablement neixer a l'antic barri del Canyeret .
Els patriarques “LoParrano y Lo Marquès de la Pota “ en són testimonis vius . Uns descendents d 'aquets en són els recuperadors del garrotí a dia d 'avui amb el grup la violeta .

-Aquests són uns fragment que es pot escoltar entre els padrins del casc antic Lleida ciutat o Balaguer.

Al garrotí, al garrotà de la vera vera vera de Sant Joan; al garrotí, al garrotà, de la vera vera vera de Sant Joan. La gitana la Dolores te un do molt especial;

va ensenyar la figa i porta el cul cagat.

Hi havia una gitaneta una “miqueteta “especial Cada cop que (veie un chiquet li feie achecà lo pardal).

Quina vergonya[modifica]

"En definitiva, dignificarà l'estil i l'hi donarà carta de naturalesa. És precisament aquesta intervenció de músics que no provenen de la tradició gitana -Pedrito Díaz, Josep Cunill, Ricard Miralles, Xavier Batllés…- la que n'evita un cert perill de degeneració entre la marginalitat de baixa estofa i la manipulació més descarada de l'espanyolisme nostàlgic"

A quin grup de les SS pertany el que ha escrit això? Què és, que si són paios ja no cauen a la "degeneració" de "la marginalitat de baixa estofa", que deu ser una cosa pròpia dels gitanos?? Què és la "marginalitat de baixa estofa"? tot allò que no es faci al Putxet i la Bonanova, les botiguetes fashion del Carrer Gran de Gràcia, la Barcelona Posmo del Forum? la progressia de classe mitja catalaneta pija de la Pompeu? el comentari anterior sense signar és fet per 37.208.227.149 (disc.contr.) 23:31, 30 ago 2014 (CEST)[respon]