Discussió:San Diego

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

San Diego és una ciutat situada a l'extrem sud-oest de l'estat de Califòrnia (Estats Units) i, per tant, a l'extrem sud-oest continental dels Estats Units. El comtat fa frontera amb Tijuana, Mèxic. Capital del Comtat de San Diego, la ciutat té fama pel seu clima temperat i les seves nombroses platges.

És la segona ciutat més gran de Califòrnia i la sisena del país; Al cens de 2000 tenia una població total de 1.223.400 habitants. San Diego acull diverses bases militars, incloent ports de l'armada nord-americana i bases d'infanteria de marina.

És a més la seu de la major flota naval en el món, incloent dos super portaavions de l'armada, el CVN-68 i el USS Ronald Reagan (CVN-76), cinc naus d'assalt amfibi, diversos submarins nuclears i moltes naus menors. Un dels dos centres de reclutament de la infanteria de marina es situa aquí.

Com a prova de la seva vinculació històrica amb la marina nord-americana, diversos bucs d'aquesta s'han dit USS San Diego per a honrar a la ciutat. La base naval de North Island també és coneguda com el Bressol de l'Aviació Naval als Estats Units, tot i que la base naval de Pensacola, a Florida, també reivindica aquest títol.el comentari anterior sense signar és fet per 81.36.136.108 (disc.contr.) 19:44, 25 set 2007 (CEST)[respon]