Discussió:Subcontinent indi

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Perquè diem subcontinent indi, però Europa, no es tracta en els dos casos de dos extrems més eixits d'Àsia, de penínsules. És clar que en el cas de l'India ho fem per distingir el territori polític del natural, però perquè no es diu d'Europa que també és un subcontinent?

Jo ho veig absurb i prepotent, com hem de nomenar a la nostra terra com a sub-quelcom! És inimaginable, nosaltres no estem baix de ningú, oi?

Em sembla igual de ridícul la denominació d'Euràsia, es tracta d'un irracional sentiment de superioritat, per part de les autoritats (lingüístiques o polítiques) que no es volen fer càrrec d'estos fets impropis d'una cultura tolerant, liberal i multicultural com la nostra. Això és el que s'anomena eurocentrisme!

No sé quina és la diferència exacta en geografia entre continent i subcontinent, però si parlem de un subcontinent indi i aràbic, hi ha un d'europeu, al menys geogràficament.

Ludor ( respon aquí ) 19:32 2 ago, 2005 (UTC)


Desde fa molt de temps s'ha condierat que les parts del món eren Europa, Àsia i Àfrica. Amb els descobriments s'hi afegiren Amèrica i Oceania. En el cas de Amèrica si es sol parlar de dos subcontinents: del nord i del sud. En l'època clàsica es consideraba que el riu Nil dividia el món en Àsia i Africa. En el cas d'Europa no és sol parlar de subcontinents, i en canvi es diu península Ibèrica, o en el cas d'Itàlia es parla de península. En el cas de l'Índia es sol dir subcontinent o península, car té proporcions continentals. De totes maneres per els nostres uis aquestes divisións, com moltes altres, sonen artificioses. Així Àfrica, Europa i Àsia, mirades des de un satèlit es podrien considerar un sol continent, però als uis dels antics, quan hi havia molts de llocs inexplorats, terra ignota, era natural que el món estigues dividit en dues parts per el Nil, i que Europa, separada per el mediterrani i el mar Negre, d'Àsia, es consideres un continent independent. Les divisións geogràfiques, que a vegades es remonten a molts d'anys enrrere, son a vegades molt arbitràries: la divisió dels rius en afluents i riu principal, els mateixos continents ¿per què a vegades es parla de península, i a vegades de continent? ¿Per què la Gran Bretanya no es considera un continent? però aquesta es la divisió que s'ha fet tradicionalment, i per això la seguim. Plàcid 80.58.40.172 20:33 2 ago, 2005 (UTC)

Del tot d'acord amb el plàcid. Aquí no estem per fer política, sinó per explicar el que hi ha. En català no es parla de subcontinent europeu, però sí de subcontinent indi o indostànic. El que sí que es pot fer, suposo, és afegir a l'article d'europa una explicació dient que hi ha veus que no la consideren un continent, sinó una península d'euràsia, i que si se la continua anomenant continent és per raons de costum. Per cert, me l'acabo de mirar, l'article d'[Europa]] i si bé al mig parla del continent europeu al principi diu que és una part del continent euroasiàtic. --Viktor 21:32 2 ago, 2005 (UTC)el comentari anterior sense signar és fet per Dúnadan (disc.contr.) 02:23, 15 ago 2008 (CEST)[respon]