Discussió:Urbanisme

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Del «Llibre d'estil» de la Wikipèdia:

Comenceu sempre amb un primer paràgraf que descrigui breument el concepte principal de l'article, de manera que qualsevol lector es pugui fer una idea clara del contingut de l'article de seguida. No comenceu mai donant informació secundària o anècdotes.

En intentar evaluar l'article corresponent a la llengua castellana, de la qual l'article en català n'es una traducció, vaig pensar immediatament que no era un bon article, la seva introducció o començament no explicava res del que fonamentalment és l'urbanisme, vaig estar a punt de fer l'evaluació negativa (zero en tots els conceptes) però vaig estimar que l'opció de millorar-lo era més adquada, més wikipedista.

Començo pel català per raons obvies de referir-me a un marc cultural i disciplinar més proper. Ja traduiré al castellà el que resulti de la meva aportació aquí.

Dit aixó, penso que en els primers paràgrafs d'introducció, que obviament són molt millorables, he acomplert el que diu la cita del Llibre d'estil esmentada al principi.

En quan a les imatges, penso que la primera imatge és molt important, de fet jo proposaria que sempres es fes en una mida superior (com he fet a 480 px, donat que és tant prima, si ho fes a 250 px no tindria rellevància visual). El contingut de la primera imatge és fonamental, seguint el llibre d'estil, hauria de ser una referència clara al contingut principal (i universal) de l'article. En aquest cas, cercant una mica a la Commons he trobat el quadre de Piero de la Francesca, el qual pel tema i personalitat de l'autor fa justícia al contingut, en aquest cas contingut ideal (i, de segur futur), de l'article que encara cal millorar i molt....jo m'hi poso pels propers dies.--Vicens (disc.) 23:51, 8 abr 2012 (CEST)[respon]

Gràcies per les millores i per donar explicacions del canvi. Estic d'acord amb el que dius. Jo vaig fer la traducció des de ES i no em sento satisfet, però era molt millor del que hi havia. Com que jo no en sé prou del tema tampoc podia aportar molt més. Estaria bé que hi aportessis alguna referència bona de les definicions, ja que hi ha molt poques i, fins i tot, una d'elles diu "de la wiki francesa" que, no és una referència vàlida "per se". Salut !--amador (disc.) 09:17, 9 abr 2012 (CEST)[respon]