Discussió:VilaWeb

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
  1. Falta una introducció que expliqui què és VilaWeb, en canvi la secció "Què és VilaWeb" no ho explica.
  2. A la secció "VilaWeb" diu: "Telefónica havia posat en marxa aquell gener Infovía, un nom que generava confusions poc interessants". Dit així és poc neutral, quines confusions? quins interessos?--VRiullop (parlem-ne) 17:42, 13 des 2005 (UTC)
És un text copiat de http://www.vilaweb.com/www/quees.html . Segons la seva pàgina de discussió ja va ser bloquejat per males pràctiques. Llull 19:03, 13 des 2005 (UTC)

Autorització de copia[modifica]

Em remeto aquí [1]: Algú va esborrar aquest article, [2] en el que jo havia treballat per millorar-lo, tot i que no l'havia fet, per estar copiat de [3]. Jo tenia l'autorització expressa d'en Vicent Partal per copiar-lo, però és que a més, segons la seva declaració personal, que potser caldria comprovar, però que no em costaria res demanar-li si fes falta, tot el contingut de Vilaweb és Creative Commons. Era un article que volia fer servir per escriure l'article Historia d'internet a Catalunya.--Paco ✉ 21:17, 25 des 2005 (UTC)

Així que retiro l'avís d'infracció de llicència, i ho notifico als que van intervenir a la discussió per que facin constar la seva opinió.--Paco 22:05, 31 mai 2006 (UTC)

Però la Viquipèdia no es regeix per llicències Creative Commons sinó per la GFDL, que és diferent. La GFDL obliga a redistribuir el text sota les condicions de la GFDL i no pas les de CC. A més, algunes llicències CC restringeixen usos autoritzats per la GFDL, per la qual cosa la Viquipèdia podria, de forma indirecta, perjudicar els interessos de Vilaweb permetent fer servir els seus escrits més enllà dels que ells estipulen. --158.109.192.79 08:35, 1 jun 2006 (UTC)


He restaurat l'article, ja que em diuen que tenim autoritzacio de l'autor original, que es la rao pq es va esborrar. Proposo deixar la votacio d'esborrat oberta uns dies mes pq qui vulgui votar o reconsiderar el seu vot pugui fer-ho, i decidim finalment que fem. Personalment, no tinc motius per dubtar que tinguem dret a utilitzar el text, pero aixo no vol dir que sigui adequat per la viquipedia: crec que caldria refer-lo completament per tenir un article acceptable amb els criteris habituals (neutralitat, estil, nomes contingut rellevant...)Xevi 22:23, 31 mai 2006 (UTC)

fora[modifica]

  • Motiu:Copiat
  • A favor:
    • Llull 19:03, 13 des 2005 (UTC)
    • Pepetps (Podem discutir-ho) 19:05, 13 des 2005 (UTC) Encara que tinguem permis per utilitzar-lo, aquest text es un relat personal, i per tant no serveix com a article de la viquipedia.
    • Proposo recomensar l'article de zero, i afegir un enllas extern cap al text original de vilaweb Xevi 22:28, 31 mai 2006 (UTC)
  • En contra:
    • Jo crec que es pot mantenir l'article i posar-li l'etiqueta d'article a millorar, si està clar que tenim permís de l'autor.--Fèlix 19:16, 7 jun 2006 (UTC)
    • Certifico i asseguro personalment que tenim permís de l'autor. Tot i així Pepets, si el vols fer des de zero, doncs millor, mentres es pot mantenir.--Paco 15:28, 26 jun 2006 (UTC)
  • Resultat: Sense consens per esborrar-lo per 3 a 2 en la segona volta de 33 dies. Hi ha consens en que cal millorar-lo. --VRiullop (parlem-ne) 18:18, 3 jul 2006 (UTC)

Millores[modifica]

He fet algunes millores aquí, per tal de donar un estil més enciclopèdic. No cal dir que animo a que en feu més.--Paco 10:42, 17 ag 2006 (UTC)

He acomençat a traduir l´article de vilaweb en català al castella però m´le han borrat dient que no es un article enciclopèdic, doncs si una traducció d´un article al castella de la vikipedia catalana no es enciclopèdic doncs que borren quasi tots els articles que estan acomençant i solament son esbozosel comentari anterior sense signar és fet per 85.56.131.213 (disc.contr.) 22:47, 16 des 2008 (CET)[respon]

Nettv.cat[modifica]

He fusionat NetTV.cat amb Vilaweb arran de la decisió presa a Viquipèdia:Esborrar pàgines/Historial/2009/07#NetTV.cat. El problema, és que aquest portal no té res a veure amb Vilaweb més enllà de que el seu autor és el responsable de Vilaweb a Catalunya Nord. Per tant, em sembla que s'hauria de llevar aquest apartat de l'article VilaWeb. Pau Cabot · Discussió 10:38, 28 jul 2009 (CEST)[respon]

Si l'únic aspecte en comú entre els articles és l'explicat per en Pau, no trobo molt lògic que aparegui a Vilaweb. Hauria d'estar en un article independent, però llavors tornem al principi: un article sense gaire rellevància, sense cap referència, i que a més ja va ser proposat per a esborrar. Jo sóc partidari de tornar-lo a sotmetre a votació per esborrar-lo (com a mínim fins que tingui un pèl més d'importància), explicant-ne les circumstàncies. --Xavier D. Digues-me! 10:50, 28 jul 2009 (CEST)[respon]
Doncs si realment no té res a veure amb Vilaweb s'hauria de poder valorar la importància del mitjà a través d'alguna font externa i no fusionar-lo. La veritat és que potser no em vaig informar amb profunditat. --Bestiasonica (disc.) 12:19, 28 jul 2009 (CEST)[respon]
Sense conèixer massa el tema hi més vincles del que heu citat amb Vilaweb, per exemple: És un complement i el fa la mateixa gent que Vilaweb (Catalunya nord). No és pot fer una nova proposta d'esborrament fins d'aquí de 3 mesos. Catalunya nord és un territori on no hi han viquipedistes, i caldria ajudar aquest viquipedista novell.--Jordicollcosta (discussió) 12:57, 28 jul 2009 (CEST)[respon]
D'acord amb Jordicollcosta. Hi ha cert vincle (autor o autors) i certa similitud temàtica entre NetTV.cat i VilaWeb. No em sembla exagerat deixar la secció aquí, tenint en compte també lo reduïda que es. Així encara, crec que en el moment que es referencií la seva importància se li hauria de crear article propi, però mentres no passi això estic d'acord amb deixar-ho tot així. Akhran (disc.) 15:43, 28 jul 2009 (CEST)[respon]
Idò jo trob que si l'únic vincle és que un col·laborador de Vilaweb (recordem que les seccions locals de Vilaweb es franquicien) també té aquesta altra web, de cap de les maneres aquesta web ha d'aparèixer aquí. És com si en xerrar del Barça, xerràssim no ja de José Mari Bakero, sinó d'una empresa de Bakero. I crec que això no té res a veure amb l'ajuda que, evidentment, hem de donar als novells. Pau Cabot · Discussió 16:40, 28 jul 2009 (CEST)[respon]
Torno a donar la raó en Pau. NetTV.cat no és un complement a Vilaweb de la Catalunya Nord, sinó una televisió totalment independent del web que és regentada pel mateix director d'aquesta. L'únic aspecte en comú és aquest, per tant no veig com ha d'estar a aquest article. He deixat la proposta d'esborrat a Viquipèdia:Esborrar pàgines/Propostes#Vilaweb (secció de NetTV.cat). Tampoc crec que tingi res a veure amb els usuaris novells, i tot i que es pugui refernciar, s'hauria d'eliminar si no compleix amb el mínim de rellevància. En un futur es pot decidir recuperar-la si és necessari. --Xavier D. Digues-me! 21:11, 28 jul 2009 (CEST)[respon]