Discussió:Xina

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Tenint en compte el que ara hi ha en aquesta pàgina, no seria millor deixar-la com a simple pàgina de desambiguació? rf 10:26, 6 mai 2006 (UTC)

No, crec que hauria de ser més aviat com en la versió en anglès. Llull · (vostè dirà) 10:27, 6 mai 2006 (UTC)

Estic d'acord amb el Llull

Xina no és cap nació[modifica]

No crec que la definició proposada per a la Xina sigui correcte, per dos punts: -Xina no és cap nació, és un estat. Nació podria ser la nació xinesa, però de cap manera la Xina, ja que hi ha diverses nacions dins el territori xinès, i no és just no tenir-les en compte. El Tibet, nació sobirana fins la invasió del 1950, n'és un bon exemple. -Definir-la com "és una nació asiàtica de tradició mil·lenària, que va ser un puntal de saviesa a l'antiguitat" és totalment partidari i subjectiu, i no crec que sigui una informació prou important com per a ocupar la principal definició del pais. També podríem dir "és un pais governat per un sistema comunista, herència de Mao", o "és un pais d'on provenen la majoris d'importacions asiàtiques"? Que tal alguna cosa com "és un pais asiàtic, oficialment nomenat República Popular de la Xina, limitat al nord per Rússia i Mongòlia..."?

Benvolgut Maqroll, t'has llegit l'article, o tan sols la primera frase? Veuràs que, a part d'aquesta definició com a "nacio mil·lenària" (cosa que és), diu que actualment està dividida en dos estats: la República Popular de la Xina (que inclou dins les seves fronteres altres realitats nacionals, com el Tibet) i la República de la Xina, o Taiwan. Dir que la Xina no és una nació és una fal·làcia; ara, que aquesta nació estigui englobada dins un estat que inclou altres nacions, això és una altra cosa. Però l'article això ja ho diu. Hi he fet una petita modificació, perquè quedi més clar. Enric 12:46, 8 febr 2007 (CET) –P.S.: recorda't de signar les teves intervencions, si us plau ;-)

No és un estat. Taiwan s'autoproclama com l'hereu veritable del govern legítim de la xina mil·lennària. --

Ja ho sé que no és un estat, sinó dos. Però això ja ho diu l'article. La veritat és que no sé què estem discutint. Enric 14:15, 8 febr 2007 (CET)
I tant! Sembla broma.--SMP​·d​·+ 16:35, 8 febr 2007 (CET)

Si, ara ja sé com signar-les... Per cert, això de Taiwan no ho he escrit jo, algú ho ha posat sense signar... jo no ho sabia...

maqroll 14:14, 10 febr 2007 (CET)