Discussió:Xintoisme

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Neutralitat??[modifica]

No sé, però estic per posar-li una marca de neutralitat a aquest article. això de El xintoisme és una religió ètnica, desproveïda de fundador, que neix de l'ànima japonesa, i a partir d'aquí es desenvolupa ho trobo poc neutre.

Què vol dir, néixer de l'ànima japonesa? Què és, l'ànima japonesa? Què és, l'ànima? ;-) --Viktor 20:17 26 jul, 2005 (UTC)

Com que ningú no n'ha dit res, li he posat la marca de neutralitat. Especialment per això de ser una religió ètnica i natural que neix de l'ànima japonesa. --Viktor 17:16 9 ago, 2005 (UTC)

A l'article de la viqui en anglès hi ha un paràgraf que ve a dir el mateix però d'una altra manera menys destralera, en faig una traducció aproximada:

Shinto is a difficult religion to classify. On the one hand, it can be seen as merely a highly sophisticated form of animism and may be regarded as a primal shamanist religion. On the other hand, Shinto beliefs and ways of thinking are deeply embedded in the subconscious fabric of modern Japanese society.

"El Xinto és una religió difícil de classificar. Per una banda es pot veure simplement com una manera molt sofisticada d'animisme o com una religió xamànica primitiva. Per altra banda, les creences i les maneres de pensar del Xinto estan profundament integrades al teixit inconscient (o millor dir el subconscient col.lectiu?) de la societat moderna japonesa." --Misterspritz 17:59 9 ago, 2005 (UTC)

Treure la marca de neutralitat[modifica]

La definició no és molt bona, però tampoc veig que sigui per ficar-hi la marca de {{neutralitat}}. Jo li trauria. --David () 19:50, 12 gen 2006 (UTC)

Fusió[modifica]

--Medol (disc.) 17:42, 14 ago 2014 (CEST)[respon]