Dolores Johnson Sastre

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaDolores Johnson Sastre

Lola Johnson Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1969 Modifica el valor a Wikidata (54/55 anys)
València Modifica el valor a Wikidata
Secretària Autonòmica de Comunicació
13 desembre 2013 – 26 maig 2014
← Paula Meseguer LinaresJosep Lluís Torró →

Nomenada per: Alberto Fabra Part
Portaveu del Consell
22 juny 2011 – 30 desembre 2011
← Paula Sánchez de León GuardiolaJosé Císcar Bolufer →
Nomenada per: Francisco Camps Ortiz
15a Consellera de Turisme, Cultura i Esport
22 juny 2011 – 7 desembre 2012
← Trinidad Miró MiraMaría José Català Verdet →
Nomenada per: Francisco Camps Ortiz
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de València Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióperiodista, advocada, política, escriptora, presentadora de televisió Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Popular Modifica el valor a Wikidata
Membre de

Dolores Johnson Sastre (València, 1969), també coneguda com a Lola Johnson, és una política i periodista valenciana. Ha estat consellera de la Generalitat Valenciana als governs del Partit Popular (PP) dels president Francisco Camps i Alberto Fabra.[1] El 22 de maig de 2014 és imputada pels presumptes delictes d'apropiació indeguda, administració deslleial i malversació de cabals públics, al cas que investiga el forat de 1.300 milions d'euros a Radiotelevisió Valenciana.[2][3][4][5][6][7][8] [9]

Biografia[modifica]

De mare valenciana i pare equatoguineà, Johnson va nàixer a València. Llicenciada en Dret per la Universitat de València, va treballar en l'àmbit de la comunicació. El 1994, presenta un programa a Canal 9, En primera persona, amb escàs èxit i continuïtat.

Dos anys després recala a l'Aitana, els informatius de la desconnexió valenciana de RTVE. Ací va exercir de dona del temps i de redactora fins a arribar a ocupar el lloc de presentadora del noticiari. El 2002 esdevé directora d'un canal de televisió d'Alacant, Canal 37, així com la seua productora annexa, un ambiciós projecte que aspirava convertir-se en un holding mediàtic regional.

Arribada a Radiotelevisió Valenciana

L'any 2004, amb l'arribada de Francisco Camps al capdavant de la Generalitat, Lola Johnson va retornar a València en ser nomenada directora de Punt 2, el segon canal de la televisió pública valenciana. En aquesta època combina la direcció amb la presentació del programa cultural Encontres, emès pel mateix Punt 2.

La tardor de 2007, després de la reelecció de Camps, és nomenada directora d'Informatius de RTVV, en substitució de Lluis Motes. Ocupava aquest càrrec quan esclatà l'afer Gürtel. Dos anys després, al novembre de 2009, puja un esglaó més i és nomenada directora de Televisió Valenciana, que aplega els diferents canals televisius de l'ens públic. Abandona RTVV deixant Canal 9 amb els mínims històrics d'audiència,[1] quan, a juny de 2011, dona el salt a la política com a Consellera de Turisme, Cultura i Esport i Portaveu del Consell, governat pel Partit Popular de la Comunitat Valenciana.

Consellera de Turisme, Cultura i Esport

El president Camps la nomenà Consellera de Turisme, Cultura i Esport, a la vegada que Portaveu del Consell a l'inici de la VIII Legislatura. Un mes més tard, quan dimití Camps, el nou president Alberto Fabra la confirmà com a consellera i portaveu però amb la remodelació del consell de desembre de 2011 cedí la responsabilitat de Portaveu en favor de José Císcar.[10] Al 7 de desembre s'anuncia la seua destitució com a consellera pel president Fabra.

Corrupció[modifica]

El 22 de maig de 2014 fou imputada pels presumptes delictes d'apropiació indeguda, administració deslleial i malversació de cabals públics en admetre's a tràmit la demanda[11] del grup Compromís. Eixa mateixa vesprada, Dolores Johnson dimití del seu càrrec.[2][3][4] [5] [6][7][8][9]

Referències[modifica]


Càrrecs públics
Precedit per:
Belén Juste Picón
(Consellera de Turisme)
Trinidad Miró Mira
(Consellera de Cultura i Esport)
Consellera de Turisme, Cultura i Esport
de la Generalitat Valenciana

2011-2012
Succeït per:
Máximo Buch Torralva
(Conseller d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació)
Maria José Català Verdet
(Consellera d'Educació, Cultura i Esport)
Precedit per:
Paula Sánchez de León Guardiola
Portaveu del Consell
de la Generalitat Valenciana

2011 - 2012
Succeït per:
José Císcar Bolufer
Precedit per:
Paula Meseguer Linares
Secretària Autonòmica de Comunicació
de la Generalitat Valenciana

2013 - 2014
Succeït per:
Josep Lluís Torró