Domo-kun

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgeDomo-kun
どーもくん Modifica el valor a Wikidata

Cosplay de Domo-kun Modifica el valor a Wikidata
Tipusmascota de NHK Modifica el valor a Wikidata
Creat perTsuneo Gōda (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Actor de veuShizuo Yamakawa (en) Tradueix i Tesshō Genda Modifica el valor a Wikidata
Data de creació22 desembre 1998 Modifica el valor a Wikidata
OrigenJapó Modifica el valor a Wikidata
Dades
Alçada120 cm Modifica el valor a Wikidata
Pes85 kg Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Lloc web oficialnhk.or.jp… Modifica el valor a Wikidata

En Domo-kun (en japonès, どーもくん) és la mascota de la cadena de televisió japonesa NHK, i apareix a força curts animats mitjançant la tècnica stop-motion.

En Domo-kun, una petita criatura marró amb aparença de monstre estrany, té els ulls negres i una boca oberta que ens mostra les seves dents punxegudes. El seu menjar preferit és la carn de vaca amb patates; les pomes, en canvi, no li agraden gens. Acostuma a tirar-se pets descaradament quan té por.

Viu en un cau subterrani amb l'Usajii, un vell conill savi a qui l'encanta veure la televisió i beure te (en japonès, "Usagi" vol dir conill i "Oyaji", home gran).

Va ser batejat al segon capítol de la seva sèrie, quan un presentador li va dir: "Domo Konnichiwa", que vol dir "Hola a tu també". El sufix "-kun" no forma part del seu nom: aquesta partícula s'empra sovint en anomenar nois joves.

En Domo-kun ja ha esdevingut tota una icona de la societat japonesa: el 90% dels escolars el coneixen i s'hi comercialitzen tota mena d'articles basats en el personatge.

També és conegut per una imatge còmica que circula per Internet, en què apareixen dos Domo-kuns perseguint un gat. Davall la fotografia hi apareix un rètol en què es pot llegir la frase: "Cada cop que et masturbes, Déu mata un gat. Si us plau, pensa en els gats". També n'hi ha diverses variants, amb frases diverses, o imatges semblants en què els protagonistes s'intercanvien els papers i són els gats els qui persegueixen en Domo-kun.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Domo-kun