Donald's Dilemma

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaDonald's Dilemma
Fitxa
DireccióJack King Modifica el valor a Wikidata
ProduccióWalt Disney Modifica el valor a Wikidata
GuióRoy Williams Modifica el valor a Wikidata
MúsicaOliver Wallace Modifica el valor a Wikidata
ProductoraWalt Disney Animation Studios Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorRKO Pictures Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1947 Modifica el valor a Wikidata
Durada8 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia dramàtica Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0039331 Filmaffinity: 848455 Allocine: 188123 Letterboxd: donalds-dilemma TMDB.org: 55359 Modifica el valor a Wikidata

Donald's Dilemma és un curtmetratge d'animació de 1947 de Walt Disney Pictures dirigit per Jack King[1] i protagonitzat per l'Ànec Donald i Daisy. Va ser estrenat originalment l'11 de juliol de 1947 als Estats Units d'Amèrica.[2] Encara que Donald és el personatge principal oficial d'aquest curt, Daisy és realment el personatge protagonista.[1] El dilema del títol, de fet, recau sobre ella i no sobre Donald.

Argument[modifica]

El curt comença amb Daisy narrant el seu problema un psicòleg a través d'escenes retrospectives. El seu problema va començar un bonic dia de primavera quan estava en una cita amb Donald i un test amb una flor plantada en ella va caure de l'alt d'un edifici cap al cap de Donald, que va caure desmaiat. Preocupada, Daisy tracta de reanimar-lo però afortunadament Donald recupera la consciència ràpidament, tanmateix amb diferències marcades. Tant la seva veu parlada com cantada van millorar. Tanmateix, Donald no té records de qui era Daisy. Arriba a ser un conegut cantant de balades i la seva interpretació de "When You Wish Upon a Star" arriba a ser un èxit, el qual li dona un enorme nombre de fans. La pèrdua per Daisy desemboca en un nombre de símptomes psicològics - ella sofreix d'anorèxia, insomni i com ella mateixa descriu bogeria. Una escena censurada sovint presenta la seva pèrdua de la voluntat per viure apuntant-se una pistola al cap alhora que exclama: "No podia dormir, no podia menjar, no podia viure!".[3][4] Ella decideix que anirà per veure a Donald una vegada més, a qualsevol preu, però falla en fer-ho. És per això que decideix veure el psicòleg - i el flashback acaba passant al moment actual del curt.

Al final el psicòleg determina que Donald recuperarà la memòria i a Daisy si un altre test amb la flor caigués al seu cap. Però li adverteix que la seva veu millorada pot perdre's igual com la seva carrera com a cantant. Posa un dilema a Daisy: o el món té el seu famós cantant però Daisy el perd o Daisy recupera a Donald però el món el perd. Amb la pregunta de "per al món o només seu", Daisy respon amb un crit ressonant i possessiu - "meu, meu, meu". Aviat, Donald torna a ser ell mateix oblidant la seva carrera de cantant i Daisy recupera el seu amor.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]