Drac japonès

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Els dracs japonesos (日本の竜 nihon-no-ryū o 竜 ryū "drac") són unes criatures llegendàries d'atributs físics similars als dels dracs xinesos i coreans. El ryū prové de la Xina i és una de les quatre bèsties divines de la mitologia japonesa. És amb freqüència usat com a emblema d'emperadors o herois.

Es diu que les històries sobre dracs provenen de pescadors que han vist peixos allargats de gran mida, donat que mai s'ha trobat cap mena d'esquelet sobre aquestes criatures mai han sortit d'un sentit mitològic.

Dins de la mitologia japonesa es troben pocs dracs. Un dels més famosos és Yamata no Orochi, un terrible monstre de vuit caps i vuit cues que va ser assassinat per Susanoo, qui després d'això es va trobar amb la sagrada katana Kusanagi dins de la quarta cua del monstre. Un altre drac important és el déu-emperador del mar, Ryūjin.

Comparació amb altres dracs[modifica]

Hi ha poques diferències entre els dracs japonesos i aquells que es creia que vivien en altres llocs del món. Tot i així una diferència sobre els dracs xinesos i coreans és que aquests posseeixen tres urpes a les potes del darrere en lloc de quatre. Es diu que els dracs japonesos volen menys que els occidentals i que, exceptuant-ne alguns, solen ser molt més pacífics i fins i tot concedeixen desitjos. Els dracs japonesos, així com els xinesos i coreans, no sempre se'ls representa amb ales, a diferència dels occidentals.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Drac japonès