Dret ambiental

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

El dret ambiental consisteix en un grup de regles que resolen problemes relacionats amb la conservació i protecció del medi ambient i de lluita contra la contaminació. Es discuteix si el Dret ambiental és una branca autònoma del dret o si té un caràcter transversal a les branques clàssiques del dret.

Segons l'expert en dret ambiental Raul Brañes[cal citació] és el conjunt de normes jurídiques que regulen les conductes humanes que poden influir d'una manera rellevant en els processos d'interacció que tenen lloc entre els sistemes d'organismes vius i els seus sistemes d'ambient mitjançant la generació d'efectes dels quals s'espera una modificació significativa de les condicions d'existència d'aquests organismes.

Per al jurista espanyol Javier Junceda,[cal citació] es pot definir com el conjunt de regles i principis preservadors de la naturalesa i dels seus elements constitutius bàsics o essencials per al seu complex equilibri: aire, espais i espècies protegides, paisatge, flora i fauna, aigües, forests, sòls i subsòls i recursos naturals.

El catedràtic en dret administratiu Ramón Martín Mateo[cal citació] de la Universitat d'Alacant és considerat un dels pares del dret ambiental a tot l'estat espanyol amb la publicació de més de 40 llibres sobre el tema.

Bibliografia[modifica | modifica el codi]