Associació Europea de Dones en la Investigació Teològica

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: ESWTR)
Infotaula d'organitzacióAssociació Europea de Dones en la Investigació Teològica
Dades
Tipusassociació voluntària Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1986

Lloc webeswtr.org Modifica el valor a Wikidata

L'Associació Europea de Dones en la Investigació Teològica (ESWTR, per les sigles en anglès) és una xarxa d'estudioses de teologia, ciències religioses i àrees afins, a nivell acadèmic,[1] creada el 1986 a Magliaso, Suïssa.[2] L'ESWTR ha estat un fòrum important per al desenvolupament de les teologies feministes europees,[3] té una llarga tradició ecumènica des de la seva fundació i està oberta al diàleg interreligiós. La societat està formada per més de 500 membres de diversos països europeus, incloent Espanya que disposa al voltant de 40 membres.[4][5] Les sòcies es reuneixen com a mínim cada 2 anys en una conferència dedicada a un tema d'actualitat en teologia feminista. També s'organitzen trobades, amb periodicitat variable, de conferències regionals i nacionals, així com de grups de treball constituïts a partir de diverses línies temàtiques o disciplines acadèmiques afins. L'ESWTR edita una publicació pròpia de periodicitat anual: “L'Anuari de la societat europea de dones en la recerca teològica”, iniciat el 1993 en 3 idiomes: alemany, anglès i francès (des de la conferència de 2008 a Nàpols el francès ha estat substituït pel castellà). Aquesta publicació proporciona informació sobre el desenvolupament de la teologia feminista en els diferents països, així com articles sobre temes d'actualitat teològica enfocats majoritàriament des d'una perspectiva feminista.

Conferències realitzades[modifica]

Llista de conferències internacionals,[6] de l'ESWTR realitzades :

Referències[modifica]

  1. Ilu. Revista de Ciencias de las Religiones. Any 2009, núm 14, pag. 231-283
  2. Pilar de Miguel. «Los movimientos de mujeres y la teología feminista. Una visión panoràmica desde nuestro contexto». La ciudad de las mujeres. Arxivat de l'original el 9 d'abril 2016. [Consulta: 30 desembre 2010].
  3. Science Encyclopedia[Consulta:27 desembre 2010]
  4. Alandar. Teologia femenina y feminismo en España. Alandar. Revista de información social y Religiosa Nº279, 2011. 
  5. Consultation of Theological Faculties in Europe 7-10 July 2010, Graz, Austria. The need for research cooperation and the example of the ESWTR. S. Müller and C. Gasser”[Enllaç no actiu]
  6. ESWTR “ Conferences “ [Consulta:27 desembre 2010]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]