Edward C. Prescott

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Edward Prescott)
Infotaula de personaEdward Christian Prescott

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(en) Edward C. Prescott Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement26 desembre 1940 Modifica el valor a Wikidata
Glens Falls (Nova York) Modifica el valor a Wikidata
Mort6 novembre 2022 Modifica el valor a Wikidata (81 anys)
Paradise Valley (Arizona) Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortCauses naturals Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
NacionalitatEstats Units
FormacióSwarthmore College
Institut de Tecnologia de Massachusetts
Tepper School of Business (en) Tradueix
Glens Falls High School (en) Tradueix
Universitat de Princeton
Universitat Case Western Reserve
Universitat Carnegie Mellon - Philosophiæ doctor (–1967)
Weatherhead School of Management Modifica el valor a Wikidata
Director de tesiMichael C. Lovell i Morris DeGroot Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballEconomia Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióeconomia
OcupadorUniversitat de Minnesota
Universitat de Pennsilvània
Universitat Estatal d'Arizona
Universitat Carnegie Mellon Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Obra
Obres destacables
Estudiant doctoralCostas Azariadis, Finn E. Kydland, Thomas F. Cooley, Jean-Pierre Danthine, Edward J. Green, Rajnish Mehra, V. V. Chari, Richard Donald Rogerson (en) Tradueix, Gary Hansen (en) Tradueix, Rodolfo E. Manuelli (en) Tradueix, James Schmitz (en) Tradueix, Gerhard Glomm (en) Tradueix, Ayse Imrohoroglu, Ann Sherman (en) Tradueix, Hugo Andrés Hopenhayn, Javier Díaz-Giménez (en) Tradueix, Beverly Lapham (en) Tradueix, Stephen L. Parente (en) Tradueix, José Víctor Ríos Rull, Andreas Hornstein (en) Tradueix, Mark Huggett (en) Tradueix, Allen Head (en) Tradueix, Ricardo Raineri, Fernando Enrique Álvarez, Terry J. Fitzgerald (en) Tradueix, Elizabeth Caucutt (en) Tradueix, Dirk Krueger, Andres Erosa (en) Tradueix, Sami Alpanda (en) Tradueix, Pedro Amaral (en) Tradueix, Ricardo de O. Cavalcanti (en) Tradueix, Ronald A. Edwards (en) Tradueix, Alexander Ueberfeldt (en) Tradueix, Scott Hakala (en) Tradueix, Bruce C. Horning (en) Tradueix, Joseph Y. C. Lin (en) Tradueix, Igor Livshits (en) Tradueix, George Lo (en) Tradueix, Michael J. Meurer (en) Tradueix, Maria E. Muniagurria (en) Tradueix, Arilton Teixeira (en) Tradueix, Jessica Tjornhom Donohue (en) Tradueix, Evridiki Tsounta (en) Tradueix, Shinichi Watanbe (en) Tradueix, Yuo-Jin (Eugene) Yun (en) Tradueix, Daria Zakharova (en) Tradueix i John C. Proctor (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Família
FillsEdward Simpson Prescott (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Premis

Goodreads author: 473396

Edward C. Prescott (Glens Falls, 26 de desembre de 1940 - Paradise Valley, 6 de novembre de 2022) fou un economista i professor universitari estatunidenc guardonat amb el Premi del Banc de Suècia de Ciències Econòmiques l'any 2004.

Biografia[modifica]

Va néixer el 26 de desembre a la població estatunidenca de Glens Falls, situada a l'estat de Nova York. Va estudiar matemàtiques al Swarthomore College, on es graduà l'any 1961. El 1963 realitzà un postgrau a la Western Reserve Unversity i el 1967 el doctorat en economia a la Universitat Carnegie Mellon.

El 1966 inicià la docència a la Universitat de Pennsilvània, el 1971 es traslladà a Carnegie Mellon i el 1980 a la Universitat de Minnesota. Va treballar al Banc de la Reserva Federal de Minneapolis i va ser professor de la Universitat d'Arizona.

Recerca econòmica[modifica]

És una destacada figura de la macroeconomia, especialment referent als estudis del cicle econòmic real i l'equilibri general. El seu model de Cicles econòmics reals formulat amb Finn E. Kydland, a partir de les idees de John F. Muth va superar el model de Robert Lucas com a estàndard de la nova macroeconomia clàssica.[1] Aquest model assumeix la presència d'agents racionals representatius amb expectatives racionals. Generalment el model es presenta en termes d'un sol individu que es comporta de forma òptima davant de decisions intertemporals, les accions dels quals es poden considerar representatives de tots els individus i, per tant, de l'economia en el seu conjunt. Una altra assumpció implícita és la neutralitat del diner (això és degut a les expectatives racionals). L'any 1977, amb Finn E. Kydland, va analitzar si els bancs centrals s'han de tenir com a objectius numèrics determinants en comptes d'utilitzar la seva discrecionalitat al fixar la política monetària. Ambdós han treballat sobre el filtre de Hodrick-Prescott, utilitzat per a depurar fluctuacions en una sèrie de temps. L'any 2004 fou guardonat amb el Premi del Banc de Suècia de Ciències Econòmiques, juntament amb Finn E. Kydland, per les seves contribucions a la Macroeconomia dinàmica: la consistència en el temps de la política econòmica i les forces impulsores darrere del cicle econòmic.

Referències[modifica]

  1. Mankiw, N. Greg. «A Quick Refresher Course in Macroeconomics» (en anglès). Journal of Economic Literature, vol.28, desembre 1990.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Edward C. Prescott