El Príncep de la Boira

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
El príncep de la boira
Editor Editorial Planeta
Autor Carlos Ruiz Zafón
Títol original El príncipe de la niebla
Artista de la portada Constantino Gatagán
Llengua castellà
Sèrie Col·lecció Ramon Llull
Gènere Novel·la juvenil, misteri
Data de publicació 1993
Pàgines 230 (en català)
ISBN ISBN 9788497081757
L'autor d'aquest llibre, Carlos Ruiz Zafón

El Príncep de la Boria és un llibre escrit per Carlos Ruiz Zafón, publicat el 1993. Aquest llibre tracta, sobre una família que es muda de casa, que perteneixia a la família Fleischmann i allà van ser molt feliços i també molt tristos, la senyora Fleischmann no podia concebre un fill, però en arribar a aquella casa miraculosament es va quedar embarassada, aquell nen es va dir Jacob i va ser l'alegria de la casa fins que las nou anys va morir ofegat a la badia del poble, poc després el senyor Fleischmann, va morir i els advocats de la família van vendre aquella casa als Carver, els protagonistes de la història. Només arribar el Max Carver coneix a un nen del poble en Roland, que viu amb el seu avi adoptiu, ja que els seus pares van morir en un accident de cotxe. Darrere de la casa dels Carver, en Max descobreix un jardí d'estàtues molt curiós on està representat un circ amb tots els seus personatges col·locats amb una forma molt estranya (una estrella envoltada per un cercle) que li sembla molt estrany i que va investigant-ho fins que descobreix que l'avi d'en Roland, va estar pujat a un vaixell, l'Orpheus que va naufragar a les costes del poble i a aquell naufragi van morir tots els tripulants a excepció d'ell, a aquest vaixell també viatjava el Dr. Caín, que era un mag que li havia causat moltes desgràcies a en Víctor Kray, va matar a un amic seu i es volia apoderar del Jacob Fleischmann com a tracte amb el seu pare, a canvi de l'amor de l'Eva Gray. Aquella història li va causar curiositat i va decidir mirar uns vídeos que hi havia a casa seva del Jacob Fleischmann i va observar que el pallasso del jardí d'estàtues estava en una posició diferent a la que ell havia vist i que al seu costat estava el mateix gat que la seva germana Irina havia trobat a l'estació el dia que van arribar, a aquell vídeo, també va descobrir, que en Jacob Fleischmann i el seu amic Roland, eren la mateixa persona. Llavors, l'Orpheus surt de l'aigua manejat pel Dr. Caín, que agafa l'Alícia, i com el Roland està enamorat, la va a buscar i llavors, el Dr. Caín el rapta i mai més el tornen a veure, llavors el Dr. Caín ja s'havia saldat el seu deute.

Premis i nominacions[modifica | modifica el codi]

Aquesta novel·la ha guanyat i ha estat nominada a diversos premis, com per exemple el Premi Edebé de Literatura juvenil i ficció i el Premi CCII el 1994.

Personatges[modifica | modifica el codi]

  • Max: És el protagonista de la història, té 13 anys, és un noi molt intel·ligent i valent, ell és un dels personatges més importants de la història, perquè al llarg de la història va descobrint misteris, que fan avançar la història.
  • Alícia: És la germana gran d'en Max, té 15[cal citació] anys. La mudança dels seus pares no li senta gaire bé i al principi de la història és una mica desagradable, tot i que al llarg de la història el seu caràcter va canviant. Ella està enamorada d'en Roland i amb ell manté una relació durant tota la novel·la.
  • Irina: És la germana petita d'en Max, té 8, al principi de la història es troba amb un gat, que al llarg de la novel·la li porta problemes, com per exemple l'accident que fa que entri en coma i gairebé fa que mori.
  • Maximilian Carver: És el pare d'en Max, és rellotger. Ell decideix anar a viure a aquell poble per fugir de la guerra.
  • Andrea Carver: És la mare d'en Max Carver i la muller d'en Maximilian Carver.
  • Jacob/Roland: És un noi alt amb els ulls verd i el cabell ros. Viu amb el seu avi, el faroner, té una petita cabana de pescadors on guarda els objectes que troba a les profunditats de l'Orpheus. Està enamorat de l'Alícia. A la història es revela que ell era en realitat Jacob Fleischmann, que no havia mort ofegat, perquè en Víctor Kray li salva, li canvia el nom i li fa saber que els seus pares havien mort en un accident.
  • Richard Fleischmann: És el pare d'en Jacob/Roland i marit de l'Eva Gray, que mor per demanar a Caín l'amor d'Eva Gray i no pagar el preu, que era la mort del seu primer fill.
  • Víctor Kray: És l'avi adoptiu d'en Roland i és el faroner del poble. Va procurar que Roland visqués protegit i fora del perill que suposa en Caín, però al final no ho aconsegueix.
  • El Príncep de la Boira: És el Dr. Caín, és un mag que fa favors a la gent però els fa pagar a un preu molt car.

Referències[modifica | modifica el codi]


Lligams externs[modifica | modifica el codi]