El coronel Macià

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaEl coronel Macià
Fitxa
DireccióJosep Maria Forn
Protagonistes
ProduccióSandra Forn
Francisco Vargas
Carles Balagué
GuióJosep Maria Forn
MúsicaAlbert Guinovart
FotografiaJaume Peracaula i Roura Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEspanya
Estrena2006
Durada105 min.
Idioma originalCatalà
Pressupost2,5 milions
Descripció
GènereBiografia
Lloc de la narracióBarcelona Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0812228 Filmaffinity: 776830 Allocine: 178805 Letterboxd: el-coronel-macia TCM: 746131 TMDB.org: 219300 Modifica el valor a Wikidata

El coronel Macià és una pel·lícula escrita i dirigida per Josep Maria Forn que presenta alguns episodis de la vida de Francesc Macià abans d'esdevenir president de la Generalitat de Catalunya.[1]

Els protagonistes principals són Abel Folk en el paper de Francesc Macià; Marta Marco que interpreta Eugènia Lamarca, la muller de Macià; Molly Malcolm en el paper d'una periodista irlandesa fictícia que visita Catalunya; i Fèlix Pons, que interpreta el periodista Maspons.

Argument[modifica]

La pel·lícula narra diversos episodis de la vida de Francesc Macià, començant el 1905 amb un Macià tinent coronel de l'exèrcit espanyol i acabant amb la proclamació de la República Catalana el 14 d'abril de 1931. La trama comença quan una periodista irlandesa que acaba d'arribar a Catalunya presencia els enfrontaments entre l'exèrcit espanyol i el catalanisme, amb episodis com els Fets del ¡Cu-Cut!. Macià no aprova l'actuació de la guarnició de Barcelona, i això li comportarà enfrontar-se amb els seus superiors de l'exèrcit.

Tot i que s'introdueixen personatges de ficció com la periodista irlandesa Elisabeth Joyce,[2] el film presenta la trajectòria política i personal de Macià a partir dels fets històrics que la van acompanyar.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. «El coronel Macià». [Consulta: 30 novembre 2018].
  2. «El coronel Macià». [Consulta: 30 novembre 2018].

Enllaços externs[modifica]