El mercader de Venècia (pel·lícula)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaEl mercader de Venècia
The Merchant of Venice
Fitxa
DireccióMichael Radford
Protagonistes
ProduccióEdwige Fenech i Michael Cowan Modifica el valor a Wikidata
Dissenyador de produccióBruno Rubeo Modifica el valor a Wikidata
GuióWilliam Shakespeare
Michael Radford
MúsicaJocelyn Pook
FotografiaBenoît Delhomme
MuntatgeLucia Zucchetti
VestuariSammy Sheldon
ProductoraUK Film Council Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorSony Pictures Classics i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Itàlia
Luxemburg
Regne Unit
Estrena2004
Durada138 min
Idioma originalanglès
RodatgeVenècia Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enEl marxant de Venècia Modifica el valor a Wikidata
GènereDrama
Lloc de la narracióVenècia Modifica el valor a Wikidata

Lloc websonypictures.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0379889 Filmaffinity: 583060 Allocine: 54783 Rottentomatoes: m/merchant_of_venice Letterboxd: the-merchant-of-venice Mojo: merchantofvenice Allmovie: v292960 TCM: 534029 Metacritic: movie/the-merchant-of-venice TV.com: movies/the-merchant-of-venice-2004 AFI: 63158 TMDB.org: 11162 Modifica el valor a Wikidata

El mercader de Venècia[1] (títol original en anglès The Merchant of Venice) és una pel·lícula basada en l'obra homònima de William Shakespeare, coproduïda entre els Estats Units, Itàlia, Luxemburg i el Regne Unit.

La pel·lícula s'estrenà el 4 de setembre del 2004 en el marc del Festival Internacional de Cinema de Venècia. Fou nominada com a millor pel·lícula de la Unió Europea als premis David di Donatello. També Sammy Sheldon fou nominada als premis BAFTA pel seu excel·lent vestuari.

L'argument de la pel·lícula està clarament basat en el de l'obra de teatre de Shakespeare, i la pel·lícula es rodà a la ciutat de Venècia i a Luxemburg.

Argument[modifica]

Aquesta nova versió, estrenada l'any 2004 al Regne Unit, és destinada a difusió cinematogràfica. Segueix de prop el text original que ha estat poc adaptat pel director Michael Radford. L'escena té lloc a la capital de la República de Venècia; Venècia i a Belmonte Calabro, on resideix Portia. El personatge de Bassanio, per tal de demanar la seva mà, ha de passar una prova imposada pel difunt pare de Porcia i reunir 3.000 ducats per finançar el seu viatge. Demana al seu amic, el venedor Antonio de prestar-los-hi. Tanmateix, com tots els vaixells d'aquest són a la mar, Antonio manlleva la suma a un usurer jueu, Shylock a canvi d'un contracte particular. Shylock, que detesta Antonio (que presta sense usura als seus amics i el maltracta constantment) li imposa una condició: en cas de no pagar, Shylock serà lliure d'extreure una lliura de carn d' Antonio. Antonio signa i comença la recerca de Bassanio. El film comença amb un text i un muntatge on es veu com la comunitat jueva és maltractada per la població cristiana de Venècia. L'un dels últims plans del film atreu igualment l'atenció pel fet que, com que ja no és jueu, Shylock és caçat per la seva pròpia comunitat i no és autoritzat a viure al gueto de Venècia.[2]

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]