Els Verds - Alternativa Verda

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Els Verds - Alternativa Verda
Portaveu Santiago Vilanova
Fundació 1999
Precedit per Els Verds (Confederació Ecologista de Catalunya)
Integrat dins Solidaritat Catalana per la Independència
Seu Sant Feliu de Guíxols
Ideologia Ecologisme, Independentisme
www.verds-alternativaverda.org

Els Verds - Alternativa Verda és una organització cívica i política, fundada com a associacó el novembre de 1983 i com a partit polític el 1999.

El portaveu d'Els Verds - Alternativa Verda és Santiago Vilanova, consultor ambiental, autor de diversos llibres sobre ecologisme i organitzador dels simposis bianuals Una Sola Terra. Un altre membre destacat d'EV-AV és en Josep Puig, enginyer industrial, autor de llibres sobre ecologia i energia i membre del Grup de Científics i Tècnics per un Futur No Nuclear, que organitza anualment les Conferències Catalanes per un Futur Sense Nuclears i Energèticament Sostenible.

Història[modifica | modifica el codi]

En la seva primera etapa com a partit polític, amb la denominació d'Alternativa Verda (Moviment Ecologista de Catalunya), va existir fins al naixement d'Els Verds (Confederació Ecologista de Catalunya), l'abril de 1993, essent una de les organitzacions verdes que varen participar en la fundació d'EV (CEC).

A la primavera de 1995 EV(CEC), va fer una coalició electoral amb IC, sota la denominació Iniciativa per Catalunya – Els Verds. D'aquesta manera es va possibilitar que per primera vegada hi hagués un regidor ecologista a l'Ajuntament de Barcelona (en Josep Puig i Boix).

L'organització política d'Alternativa Verda va ésser refundada l'estiu de 1999 amb la denominació Els Verds - Alternativa Verda, després de la crisi d'Els Verds (Confederació Ecologista de Catalunya), desencadenada en l'assemblea de març de 1998, la qual va ser impugnada per un grapat de militants. Posteriorment, sengles sentències judicials –Jutjat de Primera Instància i Audiència Provincial de Barcelona- han anul·lat totes les actuacions internes d'EV (CEC) des de l'assemblea fins finals del 2001. Una altra raó per a la refundació d'Alternativa Verda va ésser el fet que Iniciativa per Catalunya decidís modificar la seva denominació afegint la paraula "Verds" al seu nom, transformant-se en Iniciativa per Catalunya Verds.

En el camp electoral, EV-AV participà en les eleccions amb llistes pròpies fins a l'any 2010, any en el qual participà en la coalició Solidaritat Catalana per la Independència.

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]