Embassament de Maria Cristina

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Embassament de Maria Cristina
Imatge
Dades
TipusEmbassament i llac Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCastelló (País Valencià), País Valencià (Espanya), l'Alcora (l'Alcalatén), Castelló de la Plana (Plana Alta), Borriol (Plana Alta) i Sant Joan de Moró (Plana Alta) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióRambla de la Vídua Modifica el valor a Wikidata
Map
 40° 01′ 49″ N, 0° 09′ 51″ O / 40.0303°N,0.1642°O / 40.0303; -0.1642
En aquesta imatge podem vore com la quantitat d'aigua del pantà ha variat durant els anys. Fotografia realitzada per Maria Hirniak Pitarch i María Mira Gala
En aquesta imatge es pot observar el paisatge humanitzat del pantà de Maria Cristina. Fotografia realitzada per Maria Hirniak Pitarch i María Mira Gala.
Aquesta imatge mostra la presa de l'embassament de Maria Cristina està realitzada des del pinar per Maria Hirniak Pitarch i María Mira Gala.
En la fotografia es pot vore com el pantà de Maria Cristina està envoltat per un paisatge humanitzat

L'embassament de Maria Cristina se situa en el municipi de l'Alcora, en el País Valencià. Es va construir en el llit de la Rambla de la Vídua, sobre una superfície de 265 hectàrees i amb una capacitat de 18.3 Hm³.[1] L'obra va ser construïda mitjançant una presa de gravetat amb una altura de 59 metres i una longitud en coronació de 318 m. El sobreixidor és de làmina lliure amb una capacitat de 500 m³/s. Es destina a la recàrrega dels aqüífers de la Plana, per aquest motiu, des de la presa de Maria Cristina fins a la seva desembocadura en el riu Millars, el llit de la Rambla de la Vídua roman sec. Aquesta presa pertany a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

Referències[modifica]

  1. «Parte Estado Embalses» (pdf) (en castellá). Confederació Hidrogràfica del Xùquer. [Consulta: 27 abril 2020].