Encyclopedia Americana

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de llibreEncyclopedia Americana

Modifica el valor a Wikidata
Tipusdiccionari enciclopèdic Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
AutorFrancis Lieber Modifica el valor a Wikidata
Llenguaanglès Modifica el valor a Wikidata
PublicacióEstats Units d'Amèrica, 1829 Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Gènereenciclopèdia Modifica el valor a Wikidata

L'Encyclopedia Americana és una de les enciclopèdies generals més gran en anglès. Arran de la seva adquisició per part de Grolier l'any 2000, Scholastic és l'encarregada de la seva publicació actualment.

Anunci de 1921

L'enciclopèdia compta amb més de 45.000 articles, la majoria dels quals compta amb més de 500 paraules (els "Estats Units d'Amèrica" és l'article més llarg amb més de 300.000 paraules). Un punt fort d'aquesta publicació ha estat, tradicionalment, l'àmplia cobertura de la geografia i història nord-americana i canadenca, però durant els últims anys, aquest lideratge ha minvat a causa de l'auge de les publicacions electròniques. L'Encyclopedia Americana ha estat escrita per 6.500 col·laboradors. Inclou més de 9.000 referències bibliografies, 150.000 referències creuades, més de 1.000 taules, 1.200 mapes i gairebé 4.500 dibuixos i imatges en blanc i negre i en color. Així mateix, la majoria d'articles estan signats pels seus autors.

Tradicionalment l'Encyclopedia Americana ha estat impresa en 30 volums però actualment també es distribueix a través d'una versió en línia que requereix una subscripció. El març de 2008, Scholastic va dir que les vendes de la versió impresa seguien sent bones i que l'empresa encara estava decidint sobre el futur d'aquesta versió.[1] Tot i això, el 2007 l'empresa no va traure al mercat cap edició impresa nova. Açò va suposar un canvi de l'enfocament anterior de llançar una edició revisada cada any.

En canvi, la versió en línia de l'Enciclopèdia Americana, publicada a Internet per primera vegada el 1997, segueix sent actualitzada i venuda constantment. Aquesta obra, igual que la versió impresa de la qual deriva, està dirigida a estudiants de secundària i universitaris de primer any juntament amb usuaris de biblioteques públiques. Està a disposició de les biblioteques com una de les opcions del servei de consulta Grolier Online, que també inclou la Grolier Multimedia Encyclopedia, destinada a estudiants de secundària, i The New Book of Knowledge, una enciclopèdia per als estudiants de primària. No obstant això, Grolier Online no està disponible per a subscriptors individuals.

Referències[modifica]

  1. Noam Cohen «Start Writing the Eulogies for Print Encyclopedias». New York Times, 16-03-2008.

Enllaços externs[modifica]