Enginyeria biomèdica

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Marcapassos programable Siemens Dialog II, sense elèctrode, de mitjan anys 1990. Els marcapassos són un dels ginys desenvolupats i millorats per l'enginyeria biomèdica.

L'enginyeria biomèdica és el resultat de l'aplicació dels principis i tècniques de l'enginyeria al camp de la biologia i medicina. Es dedica fonamentalment al disseny i construcció de productes sanitaris i tecnologies sanitàries com ara els equips mèdics, les pròtesis, dispositius mèdics, dispositius de diagnòstic (imagenología mèdica) i de teràpia,[1] i ha esdevingut una activitat socioeconòmica estratègica amb gran impacte a la medicina moderna.[2] També intervé en la gestió o administració dels recursos tècnics lligats a un sistema d'hospitals. Combina l'experiència de l'enginyeria amb les necessitats mèdiques per obtenir beneficis en la cura de la salut. El cultiu de teixits, el mateix que la producció de determinats fàrmacs, solen considerar-se part de la bioenginyeria.

Especialitzacions[modifica]

L'enginyeria biomèdica inclou diverses especialitzacions com la bioinformàtica, biomecànica, biomaterials, òptica biomèdica, enginyeria de teixits, enginyeria genètica, enginyeria neural, enginyeria farmacèutica, el disseny deproductes sanitaris, enginyeria clínica i enginyeria de la rehabilitació.

Formació[modifica]

La formació bàsica en enginyeria biomèdica s'aconsegueix a partir d'estudis de grau.[2]

Referències[modifica]

  1. Biomedical engineer Arxivat 2010-05-23 a Wayback Machine. prospects
  2. 2,0 2,1 «Grau d'Enginyeria Biomèdica». Universitat de Barcelona. [Consulta: 25 novembre 2021].

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Enginyeria biomèdica