Enric Jardí

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquest article tracta sobre el dissenyador gràfic. Si cerqueu el crític d'art, vegeu «Enric Jardí i Casany».
Infotaula de personaEnric Jardí
Biografia
Naixement1964 Modifica el valor a Wikidata (59/60 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciódissenyador, professor Modifica el valor a Wikidata
Família
PareEnric Jardí i Casany Modifica el valor a Wikidata

Lloc webenricjardi.com… Modifica el valor a Wikidata

Enric Jardí i Soler (Barcelona, 1964) és un dissenyador gràfic català. Fill d'Enric Jardí i Casany. El seu treball se centra principalment en la tipografia i el disseny de revistes, imatge corporativa, i cobertes de llibres.

Va estudiar disseny gràfic a l'escola Elisava, i el 1991 va formar el grup tipogràfic Type-Ø-Tones[1] juntament amb altres dissenyadors, desenvolupant fonts distribuïdes per FontShop.[2] L'any següent va fundar l'estudi Propaganda, però el 1998 va decidir establir-se pel seu compte.

Ha fet diversos treballs d'imatge corporativa (el Campionat Mundial de Natació de 2003, l'agenda del MACBA, el canal de cinema CTK i l'Editorial Columna), il·lustracions en premsa (La Vanguardia, Público, The New York Times), i ha col·laborat també en el redisseny dels diaris Chicago Reader i el Boston Phoenix.[3]

Del 2005 a 2008 va ser president de l'ADG-FAD (Associació de Directors d'Art i Dissenyadors Gràfics).

El 2007 fa el cartell de les festes de la Mercè de Barcelona.[4]

L'any 2009 va rebre el Premi Nacional de Disseny[5] que atorga la Generalitat de Catalunya.

Ha escrit el llibre "Veintidós consejos sobre tipografía (que algunos diseñadores jamás revelarán) y veintidós cosas que nunca debes hacer con las letras (que algunos tipógrafos nunca te dirán)", publicat per l'editorial ACTAR.[6] També ha escrit el llibre "Pensar con imágenes", publicat per l'editorial Gustavo Gili.

És director del Màster de Tipografia Avançada de l'escola Eina, associada a la UAB, i professor de l'escola Elisava (des de 1988) i del Màster en Direcció d'Art en Publicitat de la Universitat Ramon Llull.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]