Entre naranjos

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de llibreEntre naranjos
Tipusobra literària Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
AutorVicent Blasco Ibáñez
LlenguaCastellà
PublicacióValència, País Valencià, 1900
EditorialEditorial Prometeo
Dades i xifres
GènereNovel·la

Entre naranjos (literalment en català "Entre tarongers") és una novel·la de l'escriptor valencià Vicent Blasco Ibáñez, publicada el 1900[1] i enquadrada dins del seu cicle valencià de novel·les. En 1926 Metro-Goldwyn-Mayer va estrenar una pel·lícula basada en l'obra Torrent.[2] En 2017 ha estat editada per primera volta en català per la Companyia Austrohongaresa de Vapors, en una traducció d'Eva Biot.

Argument[modifica]

La novel·la narra la història de Rafael Brull, fill únic de la família més poderosa d'Alzira. En morir el seu pare, un polític sense escrúpols corromput pel poder, Rafael decideix fer-se càrrec del negoci familiar de plantació i distribució de taronges, i de continuar la carrera política mampresa pel seu pare.

Contràriament al pare, Rafael és un home culte i honrat, la qual cosa no impedeix que en poc de temps es convertisca en un reeixit home de negocis i en polític. Malgrat el seu èxit, l'única cosa que el fa feliç és estar a prop de Leonora, una enigmàtica cantant d'òpera que, després d'alguns anys a Itàlia, torna a Alzira per curar-se de les ferides del passat. Tanmateix, el cercle conservador que envolta Rafael s'oposa a esta relació, perquè menyspreen als artistes.

Referències[modifica]

  1. «msu.edu». [Consulta: 12 maig 2012].
  2. El mito de Greta Garbo en la literatura española e hispanoamericana, Antonio Portela Lopa, 2013 pg. 117

Enllaços externs[modifica]