Ernest III de Saxònia-Hildburghausen

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaErnest III de Saxònia-Hildburghausen

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(de) Ernst von Sachsen-Hildburghausen Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement12 juliol 1655 Modifica el valor a Wikidata
Gotha Modifica el valor a Wikidata
Mort17 octubre 1715 Modifica el valor a Wikidata (60 anys)
Hildburghausen Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióLuteranisme Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballPolítica, governança, noblesa, art militar i servei militar Modifica el valor a Wikidata
Lloc de treball Hildburghausen Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióaristòcrata, polític, soldat Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolDuc Modifica el valor a Wikidata
FamíliaSaxe-Hildburghausen (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
CònjugeSofia Enriqueta de Waldeck (1680, 1680–) Modifica el valor a Wikidata
FillsErnest Frederic I de Saxònia-Hildburghausen, Sophie Charlotte von Sachsen-Hildburghausen (en) Tradueix, Sophie Charlotte von Sachsen-Hildburghausen (en) Tradueix, Joseph-Frédéric de Saxe-Hildburghausen, Karl Wilhelm von Sachsen-Hildburghausen (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ParesErnest I de Saxònia-Gotha-Altenburg Modifica el valor a Wikidata  i Elisabet Sofia de Saxònia-Altenburg Modifica el valor a Wikidata
GermansDorothea Maria de Saxe-Gotha-Altenburg, Elisabet Dorotea de Saxònia-Gotha-Altenburg, Christian, Duke of Saxe-Eisenberg (en) Tradueix, Bernat I de Saxònia-Meiningen, Joan Ernest IV de Saxònia-Coburg-Saalfeld, Frederic I de Saxònia-Gotha-Altenburg, Henri de Saxe-Römhild i Albert de Saxe-Cobourg Modifica el valor a Wikidata

Find a Grave: 156639496 Modifica el valor a Wikidata

Ernest III de Saxònia-Hildburghausen (en alemany Ernst von Sachsen-Hildburghausen) va néixer a Gotha (Alemanya) el 12 de juny de 1655 i va morir a Hildburghausen el 17 d'octubre de 1715. Era fill del duc Ernest I de Saxònia-Gotha-Altenburg (1601-1675) i de la princesa Elisabet Sofia de Saxònia-Altenburg (1619-1680).

A la mort del seu pare, el 1675, Ernest III governà el ducat conjuntament amb els seus germans. Però el 24 de febrer de 1680 s'acordà entre tots els germans dividir-ne el domini de manera que les ciutats de Hildburghausen, Helburg, i Königsberg passaren a mans d'Ernest que inicià així la branca del ducat de Saxònia-Hildburghausen. I a la mort dels seus germans Enric (1710) i Albert (1699) sense hereus, Ernest III en va rebre les poblacions de Sonnefeld i Behringen.

Ernest III va realitzar importants obres al seu castell de Hilburghausen, on el 1710 va donar refugi a les famílies protestants franceses desplaçades per l'Edicte de Nantes del 17 d'octubre de 1685.

Ernest va començar la seva carrera militar el 1675. Va participar com a capità de Cavalleria en la Batalla de Viena el 1683, en les batalles de Gran i de Neuhaeusel, i després es va posar al servei d'Països Baixos contra Lluís XIV de França. Amb el rang de coronel, va participar en la batalla de Kaiserswerth i de Fleurus.

Matrimoni i fills[modifica]

El 30 de novembre de 1680 es va casar amb Sofia Enriqueta de Waldeck (1662-1702), filla de Jordi Frederic de Waldeck (1620-1692) i d'Elisabet Carlota de Nassau-Siegen (1626-1694). El matrimoni va tenir cinc fills:

Bibliografia[modifica]

  • Rudolf Armin Human: Chronik der Stadt Hildburghausen, Hildburghausen, 1886
  • Heinrich Ferdinand Schoeppl: Die Herzoge von Sachsen-Altenburg. Bozen, 1917, Neudruck Altenburg, 1992
  • Johann Samuel Ersch: Allgemeine Encyclopädie der Wissenschaften und Künste, S. 300 (format digital)

Enllaços externs[modifica]