Escola d'Economia d'Estocolm a Riga

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióEscola d'Economia d'Estocolm a Riga
Rīgas Ekonomikas augstskola

Vista exterior
Dades
Nom curtSSER
Tipusescola de negocis Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicasocietat de responsabilitat limitada Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1994
Activitat
Alumnat121 (2011)[1]
Governança corporativa
Seu 
RectorAnders Paalzow
Indicador econòmic
FinançamentPrivat

Lloc webwww.sseriga.edu
Facebook: SSERiga Twitter (X): sse_riga Instagram: sse_riga Modifica el valor a Wikidata

L'Escola d'Economia d'Estocolm a Riga, SSER (en letó: Rīgas Ekonomikas augstskola) és una escola de negocis situada a Riga capital de Letònia. Va ser fundada per Staffan Burenstam Linder el 1994. Durant 1993-1995 Linder va presidir el Comitè Directiu de l'Eurofacultat. L'escola va ser la contribució de Suècia, com a membre del Consell de Estats de la Mar Bàltica.[2]

Com a filial de l'Escola d'Economia d'Estocolm té la missió de proporcionar una educació de la tècnica en els negocis i l'economia que contribueixi al desenvolupament econòmic i social d'Estònia, Letònia i Lituània. L'escola està recolzada pels governs suecs i de Letònia, així com per altres patrocinadors, incloent una varietat de corporacions com l'Open Society Institute fundat per George Soros.

Inicialment, l'escola només va proporcionar l'educació universitària a través del programa de Ciències Econòmiques i Empresarials. SSE Riga només cobra una quota nominal de matrícula. Empra mètodes moderns d'ensenyament, incloent el treball en grup, pràctiques d'estiu i té programes d'intercanvi amb moltes escoles de negocis líders a Europa, a conseqüència del programa Erasmus. A més a més inclou intercanvis amb la Universitat de Hong Kong i la Universitat de Stanford. S'inscriuen anualment aproximadament 120 estudiants. Prop del 50% dels estudiants de pregrau són de Letònia, el 20% de Lituània, i el 30% restant d'Estònia, Moldàvia, Ucraïna, Belarús, Geòrgia i Rússia. L'anglès és la llengua d'ensenyament.

L'escola va començar el 2002 un programa de dos anys de Màster en administració d'empreses (MBA) junt amb les Escoles d'Economia d'Estocolm i de la d'Economia d'Estocolm de Rússia. Viatges a Suècia, la Xina o Rússia es troben entre els aspectes més destacats del programa. Financial Times European Business al rànquing d'escoles de l'any 2013 ha classificat a l'Escola d'Economia d'Estocolm a Riga com la 21 millor universitat de negocis a Europa.[3]

Referències[modifica]

  1. Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija. Studējošo kopskaits
  2. Kristensen, Gustav N. 2010. Born into a Dream. EuroFaculty and the Council of the Baltic Sea States. Berliner Wissentshafts-Verlag. ISBN 978-3-8305-1769-6.
  3. Business school rankings from the Financial Times – European Business school rankings 2013 Arxivat 2021-01-18 a Wayback Machine.. Rankings.ft.com.

Enllaços externs[modifica]